Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

POLIANA VIEIRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - heden

Genre

soul, zang

Online

Facebook

Poliana Vieira

Poliana Almeida Santos Vieira (Lissabon, 1987) komt op haar dertiende met haar moeder mee naar Rotterdam. In 2009 studeert ze af als filmmaker aan de Willem de Kooning Academie. Ze volgt muzieklessen op de Roots & Routes Summer School en treedt met haar zus Vilma op als het duo Simplemente ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Poliana Vieira

Poliana Almeida Santos Vieira (Lissabon, 1987) komt op haar dertiende met haar moeder mee naar Rotterdam. In 2009 studeert ze af als filmmaker aan de Willem de Kooning Academie. Ze volgt muzieklessen op de Roots & Routes Summer School en treedt met haar zus Vilma op als het duo Simplemente Vieira. Ze maakt ook deel uit van het Re:Freshed Orchestra. Solo combineert Vieira haar Portugese en Kaapverdische achtergrond met soul en funk, beïnvloed door onder anderen James Brown, Michael Jackson, Otis Redding, Jamiroquai en George Michael. De zangeres wint eind 2012 de zesde editie van de Music Matters Award en draagt in 2013 de titel Muziekambassadrice van Rotterdam. Daarmee treedt ze in de voetsporen van onder meer Sabrina Starke, Ntjam Rosie en Ming's Pretty Heroes. Op 26 oktober 2013 presenteert ze in de Doelen te Rotterdam in samenwerking met Music Matters haar debuutalbum Moods. In dezelfde maand wordt ze uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent.

In bezetting van

Re:Freshed Orchestra   zang

Discografie Poliana Vieira

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Poliana Vieira

Audio/Video Poliana Vieira

Video Poliana Vieira

Poliana Vieira @ Radio 6 ...
Poliana Vieira @ Radio 6 Mijke's Middag - A vida vai e vem (akoestisch).mp4
Poliana Vieira - Time to ...
Poliana Vieira - Time to Change ( Acoustic version ) @ Wildcard Show Music Matters
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Poliana Vieira - Time to Change ( Acoustic version ) @ Wildcard Show Music Matters

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer