Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

POSTMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Postman in 2011

Periode

2006 - heden

Genre

producers, reggae

Online

Officiële website

Postman

Postman is The Anonymous Mis (Remon Stotijn) uit de Rotterdamse groep Postmen.
Volledige biografie...

Bezetting

Remon Stotijn   rap
Alyssa Stotijn   zang

Overige muzikanten

Nauwshaad Abdoelgafoer   toetsinstrumenten
Glenn Gaddum jr.   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1981   Gers Pardoel
2001   Anouk
2005   Mindmenders
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Postman

Postman is The Anonymous Mis (Remon Stotijn) uit de Rotterdamse groep Postmen.

1975

Remon Stotijn wordt geboren op 27 december 1975 in Suriname. Zijn vader komt uit Suriname, zijn moeder uit Rotterdam. Stotijn groeit op in de havenstad.

1986

Zijn moeder is gek van soulmuziek en draait thuis platen van Otis Redding en Marvin Gay. De tiener Remon heeft weinig met deze muziek. Hij is gek van reggae en raakt niet veel later verslingerd aan de hiphop. Amerika is zijn grote voorbeeld waar groepen als Public Enemy vandaan komen. Deze muziek inspireert hem om te gaan rappen.

1988

Remon Stotijn is dertien jaar als hij in kleine kring zijn eerste optreden geeft.

1991 - 1992

Op 16-jarige leeftijd gaat hij beats maken en niet veel later leert hij basgitaar spelen. Stotijn is autodidact en kan geen noot lezen. Hij maakt deel uit van de hiphopgroep Secret Recipe. De band opereert vanuit zijn woonplaats Rotterdam. In de hiphopwereld staat hij dan bekend als Mystery. Secret Recipe is zijn eerste groep met ambitie en met potentie. Stotijn weet met de groep in Rotterdam en omstreken aardig naam te maken.

1993

In 1993 richt Remon Stotijn, die in muziekkringen dan door het leven gaat als The Anonymous Mis, samen met G-Boah (Gus Bear) Postmen op. Stotijn schrijft alle teksten. De naam Postmen is afgeleid van het nummer African Postmen van Burning Spear. Remon Stotijn put inspiratie uit het leven zelf en het rastageloof.

Postmen

1994 - 1998

Stotijn levert met Postmen het nummer Docks Documents aan voor de verzamelaar This Is What You Want. Bij optredens wordt het duo begeleid door de reggaeband Delidel-Touch. Met Postmen staat hij in het voorprogramma van grote acts als Run-DMC en LL Cool J en treedt naast Nederland op in onder andere België, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Het hiphoplabel Top Notch heeft interesse in Postmen en biedt de groep een contract bij platenmaatschappij V2. Postmen wordt een trio als de rapper Shy Rock oftewel Rollarocka (Michael Parkinson) zich bij de groep voegt. De band maakt het zeer goed ontvangen album Documents. Naast Postmen werkt Stotijn als remixer/producer met E-Life en Dignity. In 1996 is hij als gastzanger te horen op de single Stacked With Honors van E-Life. Daarnaast is hij betrokken bij het Nederlands hiphopcollectief Comitee Gunmen en richt bovendien de management/organisatie Social Life op.

Delidel-Touch Dignity E-life

1999

In 1999 maakt Stotijn naast zijn werk met Postmen een paar uitstapjes. Hij produceert het album Eleven van E-life en is ook als gastzanger op de plaat te horen. Hij doet als zanger/rapper mee op de single Zoete Inval van Extince. Met Postmen wint hij een Edison, een Zilveren Harp en twee TMF Awards. De extravagante rapper Def Rhymz scoort een nummer 1-hit met Doekoe. Stotijn speelt als bassist mee op het nummer.

Def Rhymz Extince

2000

Stotijn wint met Postmen de Popprijs 1999 die tijdens het Noorderslagfestival wordt uitgereikt. Postmen speelt in het kader van Marlboro Flashbacks materiaal van Bob Marley. Verschillende acts doen mee met zijn Social Life project wanneer er workshops worden gegeven in asielzoekerscentra. In 2000 komt het Engelstalige debuut uit van de Rotterdamse rapper U-Niq. Stotijn is de producer van het album. In 2000 verschijnt er het compilatiealbum Trillend Op Mijn Benen. De cd is een hommage aan Doe Maar waarop verschillende artiesten nummers van de groep op eigen wijze coveren. Postmen en Def Rhymz storten zich op het nummer de Bom. Stotijn produceert het nummer. De Doe Maar-cover wordt als single uitgebracht en wordt een grote hit. Def Rhymz komt in 2000 met het door Stotijn geproduceerde album de Goeiste.

Doe Maar U-niq

2001 - 2002

In 2001 verschijnt van Def Rhymz het album de Allergoeiste en Stotijn werkt wederom als producer met de rapper. Postmen en V2 records besluiten de samenwerking te verbreken en de release van het tweede album wordt uitgesteld. De band tekent bij Warner Benelux. In 2001 komt dan het tweede album Revival uit. In 2001 verschijnt ook het album Grief van Karima, zangeres uit de formatie Dignity. Stotijn is de producer van de cd. Hij is ook de producer van en gastzanger op het tweede album van E-life, die luistert naar de naam E=MC2. Daarnaast gaat hij in zee met reggaezanger Robert Lee die in 2002 het album In Finy Style uitbrengt. Productie: Remon Stotijn.

Karima Robert Lee

2003 - 2004

In 2003 verschijnt van Raymzter zijn debuutalbum Rayalistisch. Stotijn produceert voor het album het nummer Wat De Fok Doe Je Dan? In de zomer verschijnt Era, het langverwachte derde album van Postmen. Met de groep speelt Stotijn wederom op Lowlands. In 2004 verschijnt het album Hotel New York van Anouk, zijn levenspartner. Stotijn schrijft twee liedjes voor dit album: Jerusalem en Heaven Knows. In de herfst van 2004 doet Anouk een akoestische tournee. Remon Stotijn staat met Postmen in het voorprogramma.

Anouk Raymzter

2005 - 2006

Postman In 2005 is hij te horen als gastzanger op de single In Da City van de Duitse groep Culcha Candela. Met Postmen werkt hij aan een nieuw album, getiteld Green. Zijn vrouw Anouk verzorgt bijna alle zangpartijen op album en ook leden van haar band leveren bijdragen. Omdat Warner Music vanwege teleurstellende verkoopcijfers niet verder wil met Postmen, verhuist de band naar EMI. De release en dus ook promotiecampagne wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat Remon Stotijn met Anouk en kinderen verhuist naar Ohio, Amerika. Postmen wordt in februari 2006 Postman, als blijkt dat Stotijn als enige van de drie overblijft. Eind april is hij op de podia te zien met naast Stotijn alias The Anonymous Mis drie achtergrondzangeressen, een aanvullende zanger, een gitarist, een drummer, een bassist (Glenn Gaddum jr.) en een toetsenist. Het album Green komt in de zomer van 2006 uit. De cd bevat een mix van moderne hiphop, oude soul en reggae aangevuld met gospel en invloeden uit de blues. Postman wint op 13 oktober een TMF Award voor Downhill in de categorie Beste Video.

Anouk Postmen

2007

Green verschijnt in oktober in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Postman gaat vanaf oktober uitgebreid op Duitse tournee met de Duitse crossovergroep Culcha Candela. De tournee gaat van start in Kiel en eindigt op 10 november in Berlijn. The Anonymous Mis produceert en arrangeert het nummer Let Me See Ya Move op het album Finally van zangeres Berget Lewis.

Berget Lewis

2008 - 2009

Postman Na acht jaar te zijn getrouwd gaan Postman en Anouk, die alweer een tijdje in Nederland wonen, in goede harmonie uit elkaar. Vervolgens krijgt Postman problemen met zijn gezondheid, waardoor de uitgave van zijn volgende album uitgesteld wordt. Hij vertrekt naar New York en neemt de opnamen van zijn album mee. In Amerika gaat hij de studio in met muzikanten die voor onder meer Beyoncé, Lauryn Hill en The Roots hebben gewerkt. Bestaande tracks krijgen een ander gezicht en er ontstaan ook nieuwe nummers. Postman staat in juli 2009 op het programma van North Sea Jazz. De videoclip bij het nummer Kills Me wordt tijdens het filmfestival in Cannes opgenomen door de beroemde Amerikaanse actrice Rosanna Arquette. De actrice krijgt speciale toestemming van festivaldirecteur Gilles Jacob om scènes op te nemen op de exclusieve rode loper. Het album Postman (september 2009) bevat een gevarieerde mix van soul, reggae en hiphop, versterkt met invloeden uit rock, blues en R&B. Tijdens de uitreiking van de State Awards 2009 wordt Postman geëerd met een State Lifetime Achievement Award. Deze prijs wordt gegeven aan een artiest die sinds de beginjaren van de Nederlandse hiphop meedraait.

2011

Postman in 2011 Postman verlengt in maart zijn contract bij platenmaatschappij PIAS. Deze nieuwe verbintenis houd in dat hij nog zeker twee albums zal uitbrengen bij het label. Op Postmans zesde album Apples & Oranges is onder meer zang te horen van zijn vrouw Alyssa Stotijn.

Overzicht van gastbijdragen van Remon Stotijn op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:


producer

1999 - Diverse uitvoerenden 'TMF Hitzone - Best Of '98'


gastmuzikant

2005 - Culcha Candela 'In Da City' (single)

Discografie Postman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Postman

Audio/Video Postman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer