Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PROJECT 2000

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Project 2000

Periode

1997 - heden

Genre

house, lounge, wereldmuziek

Pseudoniemen

Adani & Wolf

Project 2000

Dance-formatie rond Daniël Testas en producer/toetsenist Rob Gaasterland, ontstaan uit diverse jamsessies in Amsterdamse dansclub Mazzo. De groep combineert electronische dansmuziek met Afrikaanse zang, rap en Bulgaarse muziek. Winnaars Heineken Crossover Award 1999.
Volledige biografie...

Bezetting

Talla Mbaye   percussie
Praful   fluit, saxofoon
Kalin Veliov   drums
Mellow Mac   rap
Roy Bakker   drums, percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1997   Praful
1997   Rob Gaasterland
1999   DJ Bart Thimbles
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Project 2000

Dance-formatie rond Daniël Testas en producer/toetsenist Rob Gaasterland, ontstaan uit diverse jamsessies in Amsterdamse dansclub Mazzo. De groep combineert electronische dansmuziek met Afrikaanse zang, rap en Bulgaarse muziek. Winnaars Heineken Crossover Award 1999.

1997

Rob Gaasterland speelt na zijn studie aan het Rotterdamse Conservatorium als toetsenist bij ondermeer Rosa King, Jan Rot, The Pilgrims en Hit The Boom! Vanuit zijn woonark doet hij productiewerk voor o.a. Saskia Laroo, Hans Dulfer, New Cool Collective en Mendoza Dance Parti. Daniël Testa is afgestudeerd aan de Utrechtse Hogeschool van de Kunsten als componist en arrangeur voor klassieke ensembles. Samen met zijn broer David Testas vormt hij vanaf 1993 het house-duo Testas Brothers. Gaasterland en Testas komen elkaar tegen tijdens de wekelijkse voetbalwedstrijd. In club Meander te Amsterdam organiseren ze samen met DJ Graham B. twee keer per maand drum 'n bass-avonden. In eerste instantie onder de naam The Project, het getal 2000 wordt er later aan toegevoegd. Elke avond worden muzikanten uitgenodigd om live mee te spelen met de electronische dansritmes. Zo ontstaat een vaste groep en krijgt Project 2000 een muzikale richting waarbij dance en wereldmuziek (met name Afrikaans) gecombineerd worden.

Hans Dulfer Mendoza Dance Parti New Cool Collective Saskia Laroo

1998

Een van de eerste optreden buiten Amsterdam is tijdens een Nighttown-feest in Ahoy'. De kern van de live-groep bestaat naast Gaasterland en Testas uit de Duitse saxofonist en fluitist Praful, rapper Mellow Mac (Saskia Laroo, Horn of Plenty), drummer/percussionist Roy Bakker (o.a. Herman Brood, George Kooymans, Freek de Jonge) en de Senegalese muzikanten Mola Sylla (zang, ook gastzanger bij Hit the Boom) en Talla Mbaye (percussie).

1999

In januari maakt Project 2000 indruk op het Noorderslag festival. Een maand later verschijnt de eerste 12", in mei gevolgd door het mini-album Jarambi, beiden uitgebracht op DJ Therapy, het label van Bart Vingerhoets alias DJ Thimbles. De groep doet veel live-optredens, ondermeer op het Drum Rhythm Festival, Dance Valley en Lowlands. Op studio De Boot, de woonark van Gaasterland in Amsterdam, worden de opnamen voor het debuut-album afgerond. Voor het opnemen van de strijkers reist de band naar Bulgarije dankzij de connecties van de nieuwe, Bulgaarse drummer Kalia Veliov. In december wint de band de Heineken Crossover Award. Het levert Project 2000 een contract op bij Polydor.

2000

Project 2000 Op bevrijdingsdag is Project 2000 een van de drie acts die per helikopter de diverse bevrijdingsfestivals in het land bezoeken. De single Spirit is speciaal voor Bevrijdingspop geschreven. Het debuut-album It's About Time komt uit. Op de plaat ligt de nadruk minder op heftige dansritmes maar meer op jazzy arrangementen en lounge (een term die in de zomer opduikt voor rustige dansmuziek, Project 2000 staat dan ook op de lounge-compilatie Music For Chaise Lounges). "Een plaat van internationale klasse", schrijft de Volkskrant in een jubelende recensie. Universal Music biedt de single Proceed gratis aan via internet. Het nummer is te downloaden via een groot aantal sites, waaronder die van Radio 3, Ilse, Vitaminic, themusicchannel en de Free Record Shop. Na downloading is de track gedurende één week afspeelbaar.

2001

Rob Gaasterland en Daniël Testas werken mee aan het album One Day Deep van Praful.

Praful

2003

Onder de naam Adani & Wolf brengen Rob Gaasterland en Daniël Testas het album Les Seigneurs uit.

Adani & Wolf

Discografie Project 2000

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Project 2000

Audio/Video Project 2000

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer