Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PYTHAGORAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Pythagoras

Periode

1979 - 1984

Genre

symfonische rock

Online

Officiële website

Pythagoras

De basis van Pythagoras wordt eind jaren zeventig gelegd in de Haagse platenwinkel Moonlight Records van drummer/percussionist Bob de Jong. Een van de vaste klanten is toetsenist René de Haan. Ze maken samen het synthesizergeoriënteerde album Journey To The Vast Unknown dat in 1981 in een oplage van 500 wordt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bob de Jong   drums, percussie
René de Haan   elektronica, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1981   Bernard Oattes
1994   Ayreon

Biografie Pythagoras

De basis van Pythagoras wordt eind jaren zeventig gelegd in de Haagse platenwinkel Moonlight Records van drummer/percussionist Bob de Jong. Een van de vaste klanten is toetsenist René de Haan. Ze maken samen het synthesizergeoriënteerde album Journey To The Vast Unknown dat in 1981 in een oplage van 500 wordt uitgebracht. De melodieuze synthesizermuziek, aangevuld met sequencer en Mellotron, is verwant met het vroege werk van de Duitse toetsenist Klaus Schulze. Nummers van de plaat worden op de radio gedraaid wat zeer veel enthousiaste reacties oplevert van luisteraars in Nederland en België. Het album wordt een paar keer opnieuw geperst en verkoopt in totaal ongeveer 5000 exemplaren. Het tweede en laatste album After The Silence heeft een meer symfonisch geluid. Op de plaat staan gastbijdragen van o.a. gitarist Arjen Lucassen (Ayreon) en toetsenist Michel van Wassem (Plackband). De single So It Goes (Anne) uit 1983 is een popliedje met teksten van de producers Bernard Oattes en Rob van Schaik. Het duo werkt rond 1984 met onder meer de in 2000 overleden toetsenist Pieter Courtens aan een derde album, maar Pythagoras gaat uit elkaar en de opnamen worden pas in 2011 uitgebracht als de box The Correlated ABC. Bob de Jong overlijdt op 7 december 2011.

Discografie Pythagoras

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pythagoras

Audio/Video Pythagoras

Video Pythagoras

PYTHAGORAS Journey to the...
PYTHAGORAS Journey to the Vast Unknown 03 - 04
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
PYTHAGORAS Journey to the Vast Unknown 03 - 04

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer