Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RAMSHACKLE STRINGBAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ramshackle Stringband in 1979

Periode

1974 - 1979

Genre

bluegrass, cajun, folk, pop/rock

Ramshackle Stringband

Folkband Ramshackle Stringband brengt een veelzijdig repertoire, bestaand uit onder meer Amerikaanse oldtime- en bluegrassmuziek, Iers traditioneel repertoire, cajun en een enkele Nederlandse smartlap. De band bestaat uit accordeonist, zanger, historicus en multi-instrumentalist Peer van der Burgh, Nout Grupstra (viool, mandoline), Michiel Hekkens (banjo), later ook met bijdragen van Colette ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jeep van de Bundt   percussie, wasbord
Nout Grupstra   mandoline, viool
Colette Lepage   viool
Jørn Plas   basgitaar
Michiel Hekkens   banjo
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ramshackle Stringband

Folkband Ramshackle Stringband brengt een veelzijdig repertoire, bestaand uit onder meer Amerikaanse oldtime- en bluegrassmuziek, Iers traditioneel repertoire, cajun en een enkele Nederlandse smartlap. De band bestaat uit accordeonist, zanger, historicus en multi-instrumentalist Peer van der Burgh, Nout Grupstra (viool, mandoline), Michiel Hekkens (banjo), later ook met bijdragen van Colette Lepage (viool) en Jeep van de Bundt (wasbord, percussie). In 1979 verschijnt bij PAN Records een album waar songmateriaal uit de periode 1975-1979 op staat verzameld. Van der Burgh speelt ook in Kees Ouwejan & Makkers. Na Ramshackle Stringband gaat hij verder met Windkracht Acht.

Discografie Ramshackle Stringband

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ramshackle Stringband

Audio/Video Ramshackle Stringband

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer