Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RAPALJE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rapalje

Periode

1996 - heden

Genre

folk

Online

Officiële website

Rapalje

Gronings kwartet dat zich toelegt op Keltische folkmuziek. Gekleed in middeleeuwse kilt speelt de groep op vele folkfestivals, in cafés, theaters en feesten in Nederland en Duitsland. Bijzonder zijn de zelfgebouwde instrumenten zoals een theekistbas. 17 juni 2006 viert Rapalje het tienjarig jubileum met een Midzomer Festival in Nieuweschans. Vanaf ...
Volledige biografie...

Bezetting

David Myles   doedelzak, tin whistle
William Van Der Laan   bodhran, gitaar, gitouki, mandoline, theekistbas, tin whistle, zang
Maceál Meijer   accordeon, bodhran, fluit, gitouki, mondharmonica, zang
Dieb   tin whistle, viool, zang

Genoemd in de biografie van

1960   Accordéon Mélancolique

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

16-2-24, Het Bolwerk, Sneek

Biografie Rapalje

Gronings kwartet dat zich toelegt op Keltische folkmuziek. Gekleed in middeleeuwse kilt speelt de groep op vele folkfestivals, in cafés, theaters en feesten in Nederland en Duitsland. Bijzonder zijn de zelfgebouwde instrumenten zoals een theekistbas. 17 juni 2006 viert Rapalje het tienjarig jubileum met een Midzomer Festival in Nieuweschans. Vanaf 2013 gaat het kwartet inclusief twee danseressen op tournee met het programma Hearts Of Steel. Op 1 en 2 juni 2013 organiseert de band in het Stadspark van Groningen het Rapalje Zomerfolk Festival.

Discografie Rapalje

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rapalje

Audio/Video Rapalje

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer