Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RED ROOSTER CLUB

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - heden

Genre

blues, bluesrock, rhythm & blues

Online

Officiƫle website

Red Rooster Club

The Red Rooster Club komt voort uit de Nijmeegse rhythm & bluesband Boem Boem! In de beginperiode speelt de band blues, waarna het geluid verschuift naar stevige bluesrock met elementen uit rhythm & blues. The Red Rooster Club fungeren soms als begeleidingsband van onder meer Kaz Lux en Bertus Borgers.
Volledige biografie...

Bezetting

Olav Boereboom   gitaar, zang
Herman Stammers   basgitaar
Louis Litjens   gitaar
Gert Elferink   toetsinstrumenten
Pierre van Hal   drums

Overige muzikanten

Theo van Halen   klarinet
Wout Pennings   gitaar, zang
Henk Hendriks   zang

Biografie Red Rooster Club

The Red Rooster Club komt voort uit de Nijmeegse rhythm & bluesband Boem Boem! In de beginperiode speelt de band blues, waarna het geluid verschuift naar stevige bluesrock met elementen uit rhythm & blues. The Red Rooster Club fungeren soms als begeleidingsband van onder meer Kaz Lux en Bertus Borgers. De band speelt regelmatig met Rosa King, Hans Dulfer, King George, Wendy Sheridan, Terry Mann, Keith Dunn, Tineke Schoemaker (Barrelhouse) en Angela Brown. In de jaren negentig gaan de bandleden op tournee door de Benelux als begeleidingsband van Oscar Benton. Begin 2006 verlaat oprichter en zanger Henk Hendriks de band. Zijn opvolger is zanger/gitarist Olav Boereboom die dan al tien jaar deel uitmaakt van The Red Rooster Club.

Discografie Red Rooster Club

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Red Rooster Club

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer