Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RED WHITE 'N BLUE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Red White 'n Blue in 1975

Periode

1975 - 1976

Genre

bluesrock

Red White 'n Blue

Red, White 'n Blue wordt gevormd op initiatief van Willem van Kooten (alias Joost den Draaijer) naar het voorbeeld van Engelse supergroepen als Blind Faith en Humble Pie, met Harry Muskee (1941-202110 en Eelco Gelling van Cuby + Blizzards als spil en daaromheen Frank Nuyens (gitaar, ex-Q65), Lou Leeuw (bas, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Lourens Leeuw   basgitaar
Eelco Gelling   gitaar
Harry Muskee   zang
Frank Nuyens   achtergrondzang, gitaar
Herman van Boeyen   drums

Genoemd in de biografie van

1975   Cuby + Blizzards
1975   Vitesse

Biografie Red White 'n Blue

Red, White 'n Blue wordt gevormd op initiatief van Willem van Kooten (alias Joost den Draaijer) naar het voorbeeld van Engelse supergroepen als Blind Faith en Humble Pie, met Harry Muskee (1941-202110 en Eelco Gelling van Cuby + Blizzards als spil en daaromheen Frank Nuyens (gitaar, ex-Q65), Lou Leeuw (bas, ex-The Rocking Tigers) en Herman van Boeyen (drums, ex-TeeSet en Supersister). Onder leiding van producer George Kooymans (Golden Earring) wordt de lp Red, White 'n Blue gemaakt, met Robert Jan Stips als gastmuzikant.

Discografie Red White 'n Blue

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Red White 'n Blue

Audio/Video Red White 'n Blue

Video Red White 'n Blue

30.000 bezoekers op Pinkp...
30.000 bezoekers op Pinkpop (1975)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
30.000 bezoekers op Pinkpop (1975)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer