Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

REIN VAN DEN BROEK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rein van van den Broek met Ekseption bij het tv-programma Popparlement

Periode

10-09-1945 - 10-05-2015

Genre

easy listening, flugelhorn, instrumentaal, trombone, trompet

Rein van den Broek

Rein van den Broek (Haarlem, 9 september 1945) is trompettist in Ekseption. Hij is de zoon van Rinus van den Broek, de trompettist van de Ramblers en de Skymasters. Zijn dochter Marlayne is actief als zangeres. Van den Broek start zijn carrière op minicornet bij de fanfare Crescendo in Spaarndam.
Volledige biografie...

Instrumenten

flugelhorn, trombone, trompet

Genoemd in de biografie van

1980   Teach-In
1981   Paul Natte
1992   Marlayne

Biografie Rein van den Broek

Rein van den Broek (Haarlem, 9 september 1945) is trompettist in Ekseption. Hij is de zoon van Rinus van den Broek, de trompettist van de Ramblers en de Skymasters. Zijn dochter Marlayne is actief als zangeres. Van den Broek start zijn carrière op minicornet bij de fanfare Crescendo in Spaarndam. Zijn eerste betaalde optreden is in Cinema Royal op de Amsterdamse Nieuwedijk. Hij speelt ook enkele jaren bij het VARA Dansorkest van Boy Edgar. Tijdens een talentenjacht ontmoet hij The Jokers, de voorloper van Ekseption. Na het uiteenvallen van deze band in 1973 maakt de trompettist twee platen met de band Spin. In de jaren zeventig runt hij zijn eigen café De Jonge Graef Van Buuren in Hilversum. Na 1977 maakt Rein van den Broek ook soloplaten met klassiek getinte muziek. Voor een filmpje van het ministerie van defensie maakt de trompettist in 1981 samen met Paul Natte de compositie Trumpet Cross. Het filmpje komt er nooit, maar Trumpet Cross wordt een klassieker wanneer het vanaf 1983 elk jaar te horen is als de herkenningstune van het populaire programma Radio Tour De France bij de NOS.

In bezetting van

Cum Laude   flugelhorn, trombone
Ekseption   flugelhorn, trompet
Spin   flugelhorn, trompet
The Jokers   trompet

Discografie Rein van den Broek

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rein van den Broek

Audio/Video Rein van den Broek

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer