Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

REMKO SCHOUTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

componist, engineer, producer, producers, toetsinstrumenten

Online

Officiële website

Remko Schouten

Remko Schouten is een internationaal werkzame geluidsman, engineer en producer. Hij reist mee als live engineer tijdens tournees van Caesar en Amerikaanse acts als Pavement, Palace Brothers en And You Will Know Us By The Trail Of Dead. In Nederland werkt hij mee aan platen van onder meer Gore, Coparck, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, engineer, producer, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2005   Club Diana
2007   Claw Boys Claw
2010   Straf

Biografie Remko Schouten

Remko Schouten is een internationaal werkzame geluidsman, engineer en producer. Hij reist mee als live engineer tijdens tournees van Caesar en Amerikaanse acts als Pavement, Palace Brothers en And You Will Know Us By The Trail Of Dead. In Nederland werkt hij mee aan platen van onder meer Gore, Coparck, Cuban Heels en Taxi To The Ocean. Samen met Jeffrey Kok en Henk Jonkers beheert Schouten de IJlandstudio in Amsterdam. Hij maakt daarnaast ook deel uit van de Nederlands/Britse danceformatie Momma Gravy.

In bezetting van

Momma Gravy   producer

1991 - 1999

Remko Schouten begint op zijn zeventiende als geluidsman bij jongerencentrum OOC in Venlo. Hij meldt zich daarna bij boekingskantoor Paperclip en biedt zijn productiediensten aan voor de internationale bands die Paperclip boekt. Zijn eerste Europese tournee is met Jeff Dahl & The American Ruse. Hij is geluidsman, tourmanager en chauffeur tegelijk. Daarna werkt als geluidsman tijdens de Europese en de Amerikaanse tournee in 1992 van de New Yorkse noiseband Cop Shoot Cop. Hij reist in hetzelfde jaar door Europa met Palace Brothers (Will Oldham) en Luscious Jackson en start dankzij een connectie van Cop Shoot Cop een langdurige werkrelatie met Pavement uit California. Schouten gaat met die laatste band de hele wereld over, van Europa en de Verenigde Staten tot en met Australië, Nieuw Zeeland en Japan, totdat Pavement in 1999 uiteen valt. Hij ontmoet tijdens deze reizen veel jeugdidolen uit de muziekwereld. Met Pavement-drummer Steve West maakt hij muziek onder de naam Roomeez. In Nederland is hij vanaf 1997 zes jaar lang de vaste geluidsman tijdens de Nederlandse en Europese concerten van Caesar. Remko Schouten is als engineer en/of producer betrokken bij plaatopnamen van Nederlandse en buitenlandse bands zoals de Franse noisegroep Bästard (het album Blind Sink uit 1995), de Amerikaanse zangeres Heather Nova (Live From The Milky Way, 1995) en de Limburgse band Gore (Mest, 1996). Zijn eerste studio runt hij vanuit Venlo met zijn maatje Johan.

Caesar Gore

2001 - 2005

Samen met Robert Ellerby uit Kingston-upon-Hull vormt Remko Schouten het danceduo Momma Gravy. Hun platen bevatten een gevarieerde mix van downtempo, techno en lounge. Hun debuutalbum Dribble It On komt in 2001 uit bij het Britse label Pork Recordings. Het tweede album Adios verschijnt in 2004 bij Different Drummer uit Birmingham. Schouten staat achter de mengtafel tijdens Europese en Amerikaanse tournees van voormalige Pavement-voorman Stephen Malkmus en zijn band The Jicks. In 2003 verzorgt hij het geluid tijdens de Europese optredens van And You Will Know Us By The Trail Of Dead. Vanuit zijn eigen IJlandstudio in Amsterdam is hij betrokken bij de plaatopnamen van de Nederlandse bands Bettie Serveert (Attagirl), Coparck (Few Chances Come Ones In A Lifetime), Geigercounting, Taxi To The Ocean, Cuban Heels, A#1 (Egotricity), State Of Eye (Urban Traffic Jam) en The Phantom Four.

AnumberOne Bettie Serveert Coparck Geigercounting Momma Gravy The Phantom Four

2006

Als de Amerikaanse band Silver Jews door Europa tourt gaat Schouten mee als geluidsman. Hij werkt aan platen van Templo Diez, Mono, Politics, Dog Called Phenix (ex-State Of Eye), Check 1-2, The Nephew Brothers (een gospelplaat van leden uit Club Diana en Damer die begin 2008 verschijnt), Moor Green, Deluxe, Taxi To The Ocean, Mr. Love and the Stallions en Boyd Small.

Check 1-2 Club Diana Templo Diez The Nephew Brothers

2007

Het eind 2006 door Remko Schouten opgenomen album Folk Is Not Happy van John Carrie and Moor Green wordt lovend besproken in de muziekbladen. Schouten is engineer tijdens de pre-productie van het comeback-album Pajama Day van Claw Boys Claw.

Claw Boys Claw

2008

Enkele van Schoutens producties dit jaar zijn het debuutalbum Devour van de Amsterdamse rockgroep Pimpersticker, de cd Like We Like van de Amsterdamse reggaegroep Karmajonga en het debuut van de rockband Black Bandit. Hij verzorgt de mix van Brand, het zesde en laatste album van Club Diana.

Club Diana Pimpersticker

2009

Het derde album Merced van Templo Diez wordt opgenomen in de studio van Remko Schouten. In een van de nummers levert hij ook percussiebijdragen. Schouten mixt het album Pharmacy Of Love van Bettie Serveert dat januari 2010 uitkomt.

Templo Diez

2010

Producties waar Schouten dit jaar bij is betrokken zijn het tien liedjes tellende album van Pien Feith en het tweede album Love & Molasses van Politics. Pavement komt weer bij elkaar en gaat op wereldtournee. Remko Schouten reist met de Amerikaanse band mee als geluidstechnicus. De tournee begint 1 maart in Auckland, Nieuw Zeeland. Op 8 mei doet Pavement Amsterdam aan.

2011

The Gentry uit Wormer maakt een comeback met het album On The Margins Of Essence. Remko Schouten werkt aan deze plaat mee als engineer en producer. Hij produceert in mei de eerste demo van de jonge Amsterdamse indierockband Palio Superspeed Donkey. Schouten maakt deel uit van de internationale band Marble Valley, samen met Steve West (Pavement), Andy Dimmack, Robert Ellerby, Aaron Gammon, Carl Hogarth en James Waudby. Breakthrough, het vijfde album van Marble Valley, komt in oktober uit via het Britse label Sea Records, gevolgd door een tournee door Engeland.

Palio Superspeed Donkey The Gentry

2012

Schouten is engineer en producer van het tweede album van de Amsterdamse band The Don’t Touch My Croque_Monsieurs (TDTMCM). De cd Beste. Stuurlui. Ooit. is een conceptalbum met een nautisch thema.

Discografie Remko Schouten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Remko Schouten

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer