Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RENE BECKER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1973 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, tekstschrijver, zang

Online

Officiële website

René Becker

René Becker uit Stadskanaal is een blonde zanger van goedgeluimde, swingende Nederlandstalige popliedjes.
Volledige biografie...

Instrumenten

tekstschrijver, zang

Biografie René Becker

René Becker uit Stadskanaal is een blonde zanger van goedgeluimde, swingende Nederlandstalige popliedjes.

2000 - 2002

De zangcarrière van René Becker (21 juli 1973) start als hij op het biljart klimt tijdens een karaokefeestje in de kantine van zijn voetbalclub VV Stadskanaal. Naar aanleiding van de enthousiaste reacties op zijn spontane optreden, en geïnspireerd door o.a. Guus Meeuwis en Jan Smit, kiest hij voor een bestaan als popartiest. Na enkele jaren bedrijfsleider te zijn geweest in kledingzaken te Amsterdam en Hoogeveen, combineert Becker de optredens met zijn dagelijks werk als vertegenwoordiger voor Heineken in het rayon Groningen en Drenthe

2003

Becker maakt een eerste demo bij Martin Dams in Hellendoorn. Op de cd staan voornamelijk Engelstalige liedjes waaronder Sorry Seems To Be, Angels en Just Say Hello.

2004

De zanger neemt zijn eerste single Jij Bent Een Wonder op met Martin Sterken, de producer die aan de wieg staat van het succes van de Drentse volkszanger Jannes. Het nummer komt ook terecht op enkele compilaties.

Jannes

2005

Becker tekent een contract bij platenmaatschappij Maura Music te Zuidbroek. De singles Ik Zet Alles Op Jou en Ik Heb Je Gevonden worden regelmatig gedraaid op regionale radiozenders in het noorden van Nederland. De zanger wordt een veelgevraagde artiest op feesten en evenementen waaronder groots opgezette Piratenfestijnen. In september komt Beckers debuutalbum Verwonderd uit, volgens eigen zeggen een plaat vol liedjes over het leven, de liefde en verdriet met zowel ballads als vrolijke up-tempo nummers. De productie is in handen van het duo Niels Lingbeek en Ejo Dreise. Het startsein voor Beckers promotournee is op 27 augustus wanneer hij een van de artiesten is tijdens het evenement Vrienden Van Amstel Goes Groningen.

2006

De zanger levert een bijdrage op de single Daar Zijn We Vrienden Voor van Burdy & Vrienden. Na de eigen single Als Je Lacht pakt Becker in de maanden november en december uit met de single Femme Fatale. De single wordt gepromoot middels een tournee langs twaalf supermarkten in de Noordelijke provincies. Aan de promotietournee zit een prijsvraag voor luisteraars van Simone FM vast en een reclamecampagne in samenwerking met biermerk Amstel. Iedereen die tijdens de tournee een krat bier koopt krijgt de single er gratis bij.

2007

Optredens dit jaar zijn o.a. op Parkdag te Stadskanaal, het Hollands Meezingfeest in Veendam, tijdens piratenfestijnen in Onstwedde, Borger, Reutum, Balkbrug, Biddinghuizen, Vroomshoop en Marum en op de middenstip tijdens de rust van een oefenwedstrijd tussen voetbalclubs ZNC en FC Groningen. De single De Week Is Voorbij wordt rondom Beckers verjaardag in juli als MP3 uitgebracht. René Becker werkt in de Mastersound Studio's te Eelde aan zijn tweede album. De plaat bevat tekstbijdragen van René Muthert, Niels Lingbeek, Rieks Schuring, Ard Eggens en Becker zelf. Op 16 december organiseert de zanger zijn eerste fanclubmiddag.

2008

Op 20 januari zingt René Becker veertig minuten lang in een uitverkocht Thialf te Heerenveen voor aanvang van de WK Sprint. De zanger werkt met zijn team aan het tweede album Voor Jou waarop de nummers De Week Is Voorbij en Femme Fatale zijn terug te vinden. De single Als Een Komeet (mei) is, net als bij Femme Fatale in 2006, enkele weken gratis bij geselecteerde supermarkten in Noord Nederland te krijgen bij aankoop van een krat bier. Het nummer is geschreven door Rieks Schuring. Er gaan maar liefst 11.000 stuks van de single over de toonbank. De actie levert hitnotities op in alle noordelijke hitlijsten. 6 juni presenteert René Becker in Stap-O-Theek Fox te Stadskanaal zijn album Voor Jou. Het titelnummer is een eerbetoon aan Beckers moeder die in januari 2008 overleed. Op de cd staan tekstbijdragen van Maura Music, René Muthert, Niels Lingbeek, Ard Eggens, Harriët, Petra en Ejo Dreise. René Becker schrijft ook enkele nummers zelf samen met zijn vriendin Marloes. Op 19 juli, tijdens de open dag van Feyenoord in stadion De Kuip, geeft René Becker een concert.

2009

De laatste single van het album Voor Jou is de zomersingle Alles Of Niets (tekst en compositie: Niels Lingbeek) met als tweede nummer Spaanse Verlangen (tekst: René Muthert en Niels Lingbeek).

2010

Op zijn fanclubmiddag op 24 januari presenteert René Becker zijn eerste single voor het label Berk Music. De zanger bereidt zich voor op de supermarkttournee René Becker Amstel Tour 2010. Zijn eerste liveconcert met begeleidingsband Diep Triest is op 28 mei in De Klaver te Niebert.

2013

René manifesteert zich als één van de hardst lopende artiesten en rent vóór zijn optreden op 1 november met een sponsorloop van 23 km van Stadskanaal naar Exloo. Het bijeengebrachte geld chenkt hij aan het Koala project. Het project is een samenwerking met het streekziekenhuis en zet zich in tegen de strijd overgewicht bij jonge kinderen.

2014

René Becker maakt zich samen met zijn fanclub op voor een 10-jarig jubileum.

Discografie René Becker

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video René Becker

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer