Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RENE CREEMERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

14-01-1959 - heden

Genre

drums, sessiemuzikanten

Online

Officiële website

René Creemers

René Creemers is een van de getalenteerde drummers die Nederland rijk is. De slagwerker speelt in de band Blowbeat en tourt met Margriet Eshuijs. Hij geeft clinics met de beste drummers van de wereld en in 2000 richt hij met Wim de Vries The Drumbassadors op.
Volledige biografie...

Instrumenten

drums

Genoemd in de biografie van

1997   Blowbeat

Biografie René Creemers

René Creemers is een van de getalenteerde drummers die Nederland rijk is. De slagwerker speelt in de band Blowbeat en tourt met Margriet Eshuijs. Hij geeft clinics met de beste drummers van de wereld en in 2000 richt hij met Wim de Vries The Drumbassadors op.

In bezetting van

Blowbeat   drums
Gajus   drums, zang
Margriet Eshuijs   drums

1959

René Creemers wordt geboren op 14 januari 1959 in Nijmegen.

1972

De drummer doet zijn eerste regionale radio-optreden voor omroep Limburg, samen met Ruud de Grood (toetsen) Jan van Rijn (bas) en Pip van Steen (fluit).

1977 - 1982

In 1977 gaat hij studeren aan het conservatorium waaraan hij vijf jaar later cum laude afstudeert. Hij maakt in deze periode deel uit van de Nijmeegse band Gajus. Na zijn studie gaat hij direct spelen bij Blowbeat, opgericht door Ton Engels en Cor Muters.

Blowbeat Gajus

1985

Hands Up! is het debuutalbum van Blowbeat dat in 1985 verschijnt.

1988

Hij gaat lesgeven aan het conservatorium in Arnhem.

1989 - 1990

Met Blowbeat tourt hij voor het eerst door Duitsland. De band tekent bij een kleine Duitse maatschappij waarvoor de groep de plaat Blowbeat maakt. Het album wordt door een handjevol liefhebbers zeer gewaardeerd, maar erkenning in Nederland blijft uit. De band doet in 1990 veel optredens in Duitsland. In eigen land lukt het Blowbeat maar niet om een poot aan de grond te krijgen.

1991

Lezers van De Slagwerkkrant roepen hem uit tot beste fusiondrummer van de Benelux. Die titel krijgt hij nog eens toegewezen in 1993, 1996, 1997, 1998, 2000 en 2001. Creemers geeft veel drumclinics in binnen- en buitenland. Een clinic in Koblenz is één van zijn hoogtepunten waar hij een staande ovatie krijgt. In de jaren die volgen geeft hij nog veel clinics met drumgrootheden als Steve Gadd, Terry Bozio en Dave Weckl.

1992

Net als Blowbeat haar derde album Chainsaw Melodies heeft afgeleverd, stapt Creemers op. Zijn plaats wordt ingenomen door Arthur Lijten en Creemers gaat spelen bij de Margriet Eshuijs band. In de komende jaren speelt hij incidenteel nog mee als Blowbeat door Duitsland tourt.

Margriet Eshuijs

1993 - 1994

Hij werkt in 1993 mee aan het album The Wee Small Hours van Margriet Eshuijs en doet een tour met de zangeres. In 1994 komt zijn instructieband A Matter Of Pride uit. Lezers van De Slagwerkkrant roepen zijn videotape meteen uit tot beste video van het jaar.

Margriet Eshuijs

1996

Creemers speelt ook mee op het album Shadow Dancing van Eshuijs. In 1996 doet hij ook een clinictour met Will Calhoun in California.

1997

Met basgitarist Pieter Douma maakt hij het album PARaDOX. Zowel Creemers als Douma leveren afzonderlijk songs af voor de plaat. Hij sluit zich aan bij de Duitse groep Kazda. De band bestaat uit acht muzikanten, waarvan twee zangers. Kazda maakt een mix van hiphop, funk en jazz. Creemers tourt met de groep in Duitsland en Zwitserland.

1998

In 1998 speelt hij mee op het album Where We Stand van Rich Wyman. Hij treedt ook op met de muzikant. Met Martin Verdonk, Ben Gerritsen, Reno Steba en Maik Schott richt Creemers de wereldmuziekgroep Martin Verdonk's Tribal Fusion op.

Martin Verdonk

1999

Met Kazda doet hij een tour in China. Het album Live In China is daarvan een gevolg. Hij is betrokken bij de oprichting van de Rockacademie in Tilburg, waar hij ook als docent aan is verbonden.

2000

In het voorjaar sticht hij met drummer Wim de Vries The Drumbassadors op. Met verbluffende drumritmes geeft het duo optredens in Nederland en Duitsland.

2004

Naast zijn werk in Nederland is hij regelmatig gastdocent aan het drummers instituut in Düsseldorf, de drumschool Drum Camps in Duitsland en Oostenrijk en de Los Angeles Music Academy. Met The Drumbassadors treedt hij in de hele wereld succesvol op. Daarnaast speelt hij ook nog eens in de bands Kazda, MEC en The Rich Wyman Band.

2007

René Creemers levert een bijdrage op het Odd Man Out, het eerste soloalbum van toetsenist Frank Baijens (ex-Double Grant).
Overzicht van gastbijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:
1998 - Rich Wyman 'Where We Stand'
1999 - Kazda 'Live In China'
2003 - Denise Jannah 'Different Colours'

Frank Baijens

Discografie René Creemers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video René Creemers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer