Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RENE SCHUURMANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

René Schuurmans

Periode

1964 - heden

Genre

amusementsmuziek, carnaval, Nederlandstalig, zang

Online

Fansite
Officiële website

René Schuurmans

Brabantse zanger uit Sint-Michielsgestel. Zingt levensliederen en carnavalskrakers. Maakt naar eigen zeggen 'muziek met een springgarantie'.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

21-1-23, Grootste Feestcafé van Nederland, Amsterdam

Biografie René Schuurmans

Brabantse zanger uit Sint-Michielsgestel. Zingt levensliederen en carnavalskrakers. Maakt naar eigen zeggen 'muziek met een springgarantie'.

1964 - 2000

René Schuurmans wordt op 20 november 1964 geboren op het Maaskantje in Sint Michielsgestel. Hij komt uit een gezin van acht kinderen en heeft nog drie broers en vier zussen. Als jochie wil hij graag dierenarts worden, maar de muziek trekt ook. Hij drumt tijdens de jaarlijkse kermis wel eens mee met het plaatselijke orkest. Zingen kan hij ook aardig, wat blijkt tijdens spontane optredens op feesten en partijen. In 1991 trouwt René met zijn vrouw Monic.

2001 - 2003

Op de trouwerij vormt René met zijn zus Astrid een gelegenheidsduo. Dat blijkt zo'n succes dat het tweetal geruime tijd als René en Astrid het zalencircuit in Noord-Brabant afstruint, geholpen door broer Toon die het geluid doet. Hoewel het duo aardig wat succes heeft, besluit Astrid er na twee jaar mee op te houden. Ze wil liever in een band zingen. René heeft intussen zodanig de smaak te pakken dat hij besluit solo te gaan. Voor Berk Music mag hij zijn debuutsingle opnemen: Op De Griekse Toer. Het nummer wordt geproduceerd door Waylon en Anton van der Heijden.

2004

Manager André van Deursen gelooft in de talenten van Schuurmans. Hij neemt de zanger onder zijn hoede, hetgeen de start blijkt van een veelbelovende carrière. Hela Ho is net als zijn debuut een vrolijk up-tempo nummer. Op de cd-single zingt Schuurmans ook het nummer Samen, ooit geschreven door Jack de Nijs (Jack Jersey). Als Ik Haar Zie verschijnt in mei en vindt zijn weg naar de groter wordende schare fans. Berk Music ziet potentie in de zanger en laat hem het album Zaterdagavond maken. De plaat bereikt de zeventiende plek in de Album Top 100. Heeft Schuurmans tot dan toe vooral succes in Brabant, het duurt niet lang of hij kan ook aan de bak in de rest van Nederland. Na de single He Jij Ja Jij sluit Schuurmans het jaar af met de kerstsingle Ik Kom Naar Huis. Het nummer is een cover van een Les Reed-song. Schuurmans schrijft samen met Kees Tel de Nederlandse tekst. Het is het begin van een samenwerking waarbij beide heren de liedjes schrijven voor de rest van het oeuvre van de Brabander. Het is overigens opvallend dat Schuurmans liedjes schrijft; hij kan alleen maar een beetje accordeon spelen. Dus bedenkt hij een melodie en neuriet die voor aan Tel. De muzikant uit Helmond zet dat vervolgens op muziek.

Jack Jersey

2005

Schuurmans teert op het succes van Zaterdagavond. Hij treedt veel op en ziet het aantal fans groeien. In juni komt de dvd Samen uit. De single Diep In Mijn hart is opnieuw een product van de samenwerking tussen Tel en Schuurmans. De zanger krijgt aan het eind van het jaar een heuse oplegger. Zijn hoofd en het logo van de Brabantse radiozender 8FM sieren de grote wagen van een fruithandelaar. Verder is hij nog te zien op de dvd Fanreis Naar Turkije die ook door Berk Music wordt uitgebracht.

2006

René Schuurmans René Schuurmans staat op het punt van doorbreken en dat betekent dat hij eindelijk zijn baan als ambtenaar bij de gemeente Sint Miechelsgestel eraan kan geven. Dat kan ook niet anders, want manager Van Deursen heeft zo'n tweehonderd optredens voor Schuurmans weten te boeken. In de landelijke media verschijnt hij steeds vaker. Zo doet hij mee aan programma's van de TROS en SBS6. In februari verschijnt zijn tweede album Zomaar Verliefd. Schuurmans tekent mee voor de productie en heeft samen met Kees Tel de nummers voor de plaat geschreven. De single met de gelijknamige titel is dan al een maand uit. De release van het album wordt opgeluisterd met de lancering van René Schuurmans-bonbons. Gemaakt door bakkerij Van Doorn uit Sint Micielsgestel. In april verschijnt er opnieuw een single: Ik Droom Me Terug Bij Jou. In Het najaar komt de opvolger Samen Met Jou uit. Op de nacht van Oranje in Ahoy' is Schuurmans één van de artiesten en ook is hij te zien op het Piratenfestijn. Samen met Gerard Joling treedt hij op in Dubai. Absoluut hoogtepunt is echter het grote optreden in de Maaspoort. Op 30 december zingt Schuurmans voor een uitverkochte en zeer enthousiaste zaal.

Gerard Joling

2007

Voor het carnavalsduo De Toffe Pheren schrijft Schuurmans het nummer Kende Gij Den Dieje. Ook wordt bekend dat de zanger vaste gast wordt bij de Mega Piraten Festijnen. De spektakels worden gehouden in de oude sterrentent van Willem Ruis. 6 juli gaat in het Brabantse Schijndel een promotietournee van start voor Schuurmans derde album Vanaf Vandaag.

2008

Schuurmans is met grote regelmaat in het hele land te zien tijdens de Mega Piratenfestijnen. Met zijn nieuwe manager Jaap Buys (tevens manager van Jan Smit, Nick & Simon en de 3 J's) reist de zanger naar Oostenrijk om opnames bij te wonen van het TROS-programma Muziekfeest In De Sneeuw. In juni verschijnt zijn volgende single Kom Bij Me Terug.

2009

Eind maart verschijnt bij CNR Entertainment het album Blij Dat Ik Leef, een plaat waarop feestkrakers worden afgewisseld met ballades. Vrijwel alle nummers komen uit de pen van Schuurmans zelf, meestal in samenwerking met producer Kees Tel. Het titelnummer is de eerste single van het album. De zanger reist door het land voor een radiopromotietournee en zes promotionele optredens bij cd-winkels in het land.

2011 - 2012

In mei 2011 treedt de zanger drie keer op als pauzegast bij Toppers In Concert 2011 waar hij een medley vertolkt van de grootste feestnummers uit zijn repertoire. De single Laat De Zon In Je Hart wordt in maart 2012 door Radio Oranje Nationaal bekroond tot Oranje Kroon en is daarmee op die zender een week lang de meest gedraaide plaat.

Discografie René Schuurmans

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's René Schuurmans

Audio/Video René Schuurmans

Video René Schuurmans

René Schuurmans - Laat de...
René Schuurmans - Laat de zon in je hart (2012)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
René Schuurmans - Laat de zon in je hart (2012)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer