Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RENE VAN VERSEVELD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

29-06-1959 - heden

Genre

funk, hiphop, jazz, producer, producers, remixer, soul

Pseudoniemen

Quinzy Lizer

René van Verseveld

René van Verseveld (Utrecht, 29 juni 1959), zoon van jazzmuzikant Kees van Verseveld, is actief als producer en remixer, zowel voor zijn eigen groep Def La Desh & The Fresh Witness als voor derden. Hij verzorgt de productie voor onder meer MC Miker G and DJ Sven, Tony Scott, Tatjana, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer, remixer

Biografie René van Verseveld

René van Verseveld (Utrecht, 29 juni 1959), zoon van jazzmuzikant Kees van Verseveld, is actief als producer en remixer, zowel voor zijn eigen groep Def La Desh & The Fresh Witness als voor derden. Hij verzorgt de productie voor onder meer MC Miker G and DJ Sven, Tony Scott, Tatjana, 2 Bass Hit (Jazz House, 1992) en Room 42 (het album The Album en de single Baby He's Mine, 1993). Van Verseveld levert bijdragen op platen van D-word, Chic O'Dee en maakt samen met zangeres en partner Wendy Wright platen onder de namen T Minus 5 en W & Dee. Voor Candy Dulfer maakt hij een remix voor de single Pick Up The Pieces (1993). Vanaf 1994 werkt hij vanuit zijn Future Sound Studios in Los Angeles.

In bezetting van

Def La Desh & The Fresh Witness   producer, remixer

Discografie René van Verseveld

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video René van Verseveld

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer