Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RENS VAN DER MEER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - heden

Genre

componist, componisten, producer, producers, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Online

Officiële website

Rens van der Meer

Keyboardspeler Rens van der Meer richt in 1995 geluidsstudio Thrills Music & Sound op. Hij componeert muziek voor uiteenlopende radio- en tv-commercials. Hij schrijft met zijn zakenpartner het nummer The Road Ahead dat in 1999 een grote hit wordt voor City to City.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, producer, toetsinstrumenten

Biografie Rens van der Meer

Keyboardspeler Rens van der Meer richt in 1995 geluidsstudio Thrills Music & Sound op. Hij componeert muziek voor uiteenlopende radio- en tv-commercials. Hij schrijft met zijn zakenpartner het nummer The Road Ahead dat in 1999 een grote hit wordt voor City to City.

In bezetting van

Next Crisis   toetsinstrumenten

1966 - 1987

Rens van der Meer wordt geboren op 19 april 1966 in Leiderdorp. Zijn vader is pianist. Op elfjarige leeftijd krijgt Van der Meer privé-les. Later ruilt hij de piano in voor een keyboard. In 1983 gaat hij in zijn eerste band Next Crisis spelen. De groep brengt onder dezelfde naam in eigen beheer een plaat uit. Next Crisis staat op veel podia, maar commercieel wil de band maar niet doorbreken. In 1987 is het dan ook einde oefening. Ondertussen speelt hij in verschillende coverbandjes, voornamelijk in Leiden. In 1987 gaat hij studeren aan het conservatorium in Utrecht, maar dat bevalt hem niet en na een jaar is hij al weer vertrokken.

Next Crisis

1988 - 1998

Het Ton Bavelaar Collectief komt in 1988 met de plaat Ze Zeggen. Van der Meer tekent samen met Bavelaar voor de productie. Zes jaar later komt de plaat uit op cd. Omdat Van der Meer geen stuiver verdient in de muziekbusiness gaat hij werken in de muziekwinkel Feedback in Rotterdam. In 1994 levert hij zijn ontslagbrief in omdat hij iemand tegen het lijf loopt uit de reclamewereld. Rens van der Meer gaat muziek schrijven voor radio- en tv-commercials. Met Jan de Roos richt hij in 1995 de geluidsstudio Thrills Music &Sound op, gevestigd in Loenen aan de Vecht.

1999 - 2005

In 1999 schrijft hij samen met Jan de Roos muziek voor een tv-commercial voor Mitsubishi. Mensen voor de buis reageren enthousiast en willen weten waar dat liedje vandaan komt. Het is uiteindelijk de groep City to City die het nummer met de titel The Road Ahead op plaat zet en er een grote hit mee scoort. In 2000 verlaat Jan de Roos Thrills Music. Rens van der Meer gaat verder met Arjan Boogerds, voormalig gitarist van Helloïse. Anno 2005 werkt Rens van de Meer nog steeds in zijn geluidsstudio. Samen met zijn compagnon Boogerds schrijft hij muziek voor uiteenlopende commercials. 'In dit vak kan ik heel goed mijn ei kwijt, omdat ik een geluidsfreak ben', aldus Van der Meer. Hij schrijft muziekintro's in verschillende genres. De studio krijgt onder meer opdrachten van grote bedrijven als De Telegraaf, Easyjet, Telfort en Center Parcs.

City To City Helloïse

Discografie Rens van der Meer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rens van der Meer

Video Rens van der Meer

Next Crisis - mini LP
Next Crisis - mini LP
City to City - The Road A...
City to City - The Road Ahead (Miles of the unknown) - 1999 - Official Video
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
City to City - The Road Ahead (Miles of the unknown) - 1999 - Official Video

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer