Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RESPECT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1968 - 1972

Genre

soul

Respect

Respect is een soulband uit Amsterdam. In 1969 verschijnt hun single Soul Entertainer. De band begeleidt in hetzelfde jaar Robbie Dale op zijn single Soul Mama. Dale is bekend als radio-DJ bij zeezender Radio Caroline en de TROS (later in de jaren zeventig wordt hij directeur van een Londens schoonmaakbedrijf).
Volledige biografie...

Bezetting

Ron Botterman   basgitaar

Biografie Respect

Respect is een soulband uit Amsterdam. In 1969 verschijnt hun single Soul Entertainer. De band begeleidt in hetzelfde jaar Robbie Dale op zijn single Soul Mama. Dale is bekend als radio-DJ bij zeezender Radio Caroline en de TROS (later in de jaren zeventig wordt hij directeur van een Londens schoonmaakbedrijf). Hij presenteert op televisie het programma JAM, waar Respect een optreden doet. De band is ook te zien bij AVRO's Toppop. De muzikanten vormen daarna nog de begeleidingsgroep van de Jamaicaanse zanger James Lloyd, bekend van zijn hitsingle Keep On Smiling (1970).

Discografie Respect

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Respect

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer