Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RICHARD SIMS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1961 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Richard Sims

Richard Sims werd geboren in Engeland op 3 mei 1961. Sinds 1990 woont en werkt hij in Nederland. Opleiding Van 1970 tot 1985 kreeg hij privéles van Susan Brandt (cello) en van o.a. George Hurst, Michael Rose, Roger Pope, Simon Halsey en Norman del Mar (directie). Van 1980 tot 1986 studeerde hij ...
Volledige biografie...

Biografie Richard Sims

1961

Richard Sims werd geboren in Engeland op 3 mei 1961. Sinds 1990 woont en werkt hij in Nederland.


Opleiding

Van 1970 tot 1985 kreeg hij privéles van Susan Brandt (cello) en van o.a. George Hurst, Michael Rose, Roger Pope, Simon Halsey en Norman del Mar (directie). Van 1980 tot 1986 studeerde hij Pure Mathematics aan de universiteiten van Oxford, Warwick en Liverpool. In 1989 behaalde hij zijn Master of Music Degree aan de universiteit van Liverpool. Van 1990 tot 1995 studeerde hij compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Louis Andriessen en Gilius van Bergeijk. Tevens studeerde hij bij Franco Donatoni in Sienna, Italië.


Activiteiten

Tijdens zijn studie in Engeland was hij dirigent van diverse amateur- en studentenensembles en orkesten; tevens was hij oprichter en dirigent van het Liverpool University Chamber Orchestra. Ook in Nederland was hij actief als dirigent van o.a. het HEX Ensemble, Ensemble Desiderata, ICP, The Barton Workshop en ensembles van het Koninklijk Conservatorium.


Prijzen

In 1986, 1987 en 1988 was hij winnaar van de Alsop Composition Competition.

Richard Sims
(2000)

Discografie Richard Sims

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Richard Sims

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer