Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RICHARD DE BOIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

11-03-1949 - 19-04-2008

Genre

componist, componisten, drums, gitaar, producer, producers, zang

Richard de Bois

Voormalig drummer van onder andere Roek Williams And The Fighting Cats en Windjammer. Samen met Peter van Asten heeft hij de productie- en managementmaatschappij Ladybird Productions. Zij produceren onder meer The Dolly Dots. Samen schrijven ze ook de klassieker Ik Hou Van Jou.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, drums, gitaar, producer, zang

Genoemd in de biografie van

1961   Roek Williams & The Fighting Cats
1970   Bert Schouten
1972   Dizzy Man's Band
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Richard de Bois

Voormalig drummer van onder andere Roek Williams And The Fighting Cats en Windjammer. Samen met Peter van Asten heeft hij de productie- en managementmaatschappij Ladybird Productions. Zij produceren onder meer The Dolly Dots. Samen schrijven ze ook de klassieker Ik Hou Van Jou.

In bezetting van

Ginger Ale   drums
Names And Faces   drums
Roek Williams & The Fighting Cats   drums
Terra   producer
Windjammer   gitaar, zang

1961 - 1979

Richard de Bois wordt geboren op 11 maart 1949. Hij begint zijn muzikale carrière in 1961 als drummer in de band Roek Williams And The Fighting Cats die eind 1968 wordt veranderd in Roek's Family. Wanneer zanger Roek de band verlaat gaan De Bois en gitarist Rick Beekman verder met de band Ginger Ale waar ook de latere Veronica-DJ Will Luikinga deel van uitmaakt. De Bois maakt tussen 1966 en 1969 ook deel uit van de band Names And Faces die ook ook enkele jaren de begeleidingsband van Boudewijn de Groot is. In 1969 is De Bois als co-producer betrokken bij de singles That's My Trouble Now en Stop Get A Ticket van The Groovey's. Hij produceert ook de plaat Zoo (1973) van de band Zoo. In 1975 richt De Bois samen met Peter van Asten de productie- en managementmaatschappij Ladybird Productions op. Zangeres Sjoukje van 't Spijker, die kort daarvoor uit Mouth & MacNeal is gezet, is de eerste act die voor Ladybird Productions tekent en meteen een paar grote hits heeft met Nothing Else To Do en When You're Gone. De Bois is daarnaast ook manager van het het symfonische rocktrio Trace met daarin Pierre van der Linden, Rick van der Linden en Jaap van Eik. Tussen 1977 en 1982 vormen De Bois en Beekman samen met collega-producer Peter van Asten het trio Windjammer dat in 1977 een hit heeft met Harborlight. In ditzelfde jaar neemt het trio onder de naam Wat Jammer ook een Nederlandstalige versie van dit nummer op met als titel Havenlicht.

Ginger Ale Maggie MacNeal Names And Faces Roek Williams & The Fighting Cats Trace Windjammer

1980 - 1990

Tussen 1980 en 1983 is De Bois ook betrokken bij de groep Terra met daarin ondermeer zangeres Laura Fygi. De Bois en Van Asten zijn zeer succesvol als producers van de Dolly Dots waar ze tevens de muziek voor schrijven. Nog een act waar het duo De Bois/Van Asten successen mee oogst is de hoor/teenybopperband Lemming.
Met Van Asten schrijft hij in 1984 Ik Hou Van Jou. De Volendamse zangeres Maribelle behaalt er een teleurstellende 13e plaats mee op het Eurovisie Songfestival. Toch groeit het lied uit tot een klassieker en wordt het later door veel artiesten (waaronder Gordon) uitgevoerd.

Dolly Dots Gordon Lemming Maribelle Terra

2008

Op 19 april overlijdt Richard de Bois op 59-jarige leeftijd in zijn woonplaats Los Angeles aan de gevolgen van kanker.

Discografie Richard de Bois

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Richard de Bois

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer