Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RICK TREFFERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rick Treffers

Genre

gitaar, luisterlied, Nederlandstalig, singer-songwriter, zang

Online

Bandcamp
Officiële website

Pseudoniemen

El Turista Optimista

Rick Treffers

Rick Treffers is zanger van dwarse, intieme en melancholische Nederlandstalige liedjes. Daarnaast is hij actief als (muziek)journalist (tot en met 2004), organisator van huiskamerconcerten en frontman van de gitaarpopgroep Mist. Eind 2007 debuteert Treffers met het soloalbum Het Heeft Niets Met Jou Te Maken met liedjes over onmogelijke liefde, seks ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2007   Mist

Biografie Rick Treffers

Rick Treffers is zanger van dwarse, intieme en melancholische Nederlandstalige liedjes. Daarnaast is hij actief als (muziek)journalist (tot en met 2004), organisator van huiskamerconcerten en frontman van de gitaarpopgroep Mist. Eind 2007 debuteert Treffers met het soloalbum Het Heeft Niets Met Jou Te Maken met liedjes over onmogelijke liefde, seks en dood. Hij presenteert de plaat door onder meer in oktober en november 2007 langs de twaalf provinciehoofdsteden te trekken in een Volkswagencamper. In 2009 maakt hij samen met Rob Kloet (Nits) muziek voor de voorstelling Mara van theatergroep De Maan en staat hij op de planken met Werkgroep Weemoed, een visueel literair-muzikaal gezelschap met onder meer schrijver Thomas Verbogt. In het voorjaar van 2010 gaat Rick Treffers het theater in met de rockumentary Prettige Vooruitzichten waarin hij de Nederlandse volksaard op tragikomische wijze aan de kaak stelt. In 2011 verhuist de zanger naar het Spaanse Valencia waar hij werkt aan zijn eerste Spaanstalige album Ser Español ('Spaans Wezen') (2012) onder de naam El Turista Optimista.

In bezetting van

Girlfriend Misery   gitaar, zang
Mist   gitaar, zang
Niggler   zang

Discografie Rick Treffers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rick Treffers

Audio/Video Rick Treffers

Video Rick Treffers

Mist - We Should Have Bee...
Mist - We Should Have Been Stars
El Turista Optimista - No...
El Turista Optimista - No entiendo nada
El Turista Optimista - Di...
El Turista Optimista - Disfruto de España
MIST - SUBLIMINAL (Live I...
MIST - SUBLIMINAL (Live In The Living 8-5-10, Santiago de Compostela)
Rick Treffers - In het We...
Rick Treffers - In het Weekend
Zomaar Goed
Zomaar Goed
Rick Treffers - Ik mag ni...
Rick Treffers - Ik mag niet klagen
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
El Turista Optimista - No entiendo nada

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer