Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RIJK DE GOOYER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rijk de Gooyer in 1969

Periode

17-12-1925 - 02-11-2011

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, zang

Online

Beeld en Geluidwiki

Rijk de Gooyer

Rijk de Gooyer (Utrecht, 17 december 1925) is zanger, komiek, acteur en kroegtijger. Jarenlang vormt hij samen met Johnny Kraaykamp het komische duo Johnny & Rijk waarbij De Gooyer de aangever is. Solo heeft hij in 1964 een hit met de single Brief Uit La Courtine op tekst van Eli ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1925   Johnny & Rijk
1958   Eli Asser
1991   Willem Nijholt
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Rijk de Gooyer

Rijk de Gooyer (Utrecht, 17 december 1925) is zanger, komiek, acteur en kroegtijger. Jarenlang vormt hij samen met Johnny Kraaykamp het komische duo Johnny & Rijk waarbij De Gooyer de aangever is. Solo heeft hij in 1964 een hit met de single Brief Uit La Courtine op tekst van Eli Asser. Hij speelt vanaf Het Wonderlijke Leven van Willem Parel (1955) in meer dan veertig Nederlandse speelfilms waaronder De Inbreker, Naakt Over De Schutting, Grijpstra & De Gier (in de rol van Grijpstra), Hoge Hakken Echte Liefde, Ciske de Rat en Filmpje! Hij speelt een korte rol in Nosferatu van de Duitse regisseur Werner Herzog. Voor zijn rollen in De Hoogste Tijd en Madelief ontvangt hij een Gouden Kalf. Als De Gooyer in 2005 wordt getroffen door een hersenbloeding komt zijn carrière op een laag pitje te staan. Toch doet hij op 82-jarige leeftijd mee aan de film Happy End, het laatste deel in een trilogie van Franz Weisz. De Gooyer overlijdt op 2 november 2011 op 85-jarige leeftijd in zijn woning in Amsterdam aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

In bezetting van

Johnny & Rijk   zang

Discografie Rijk de Gooyer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rijk de Gooyer

Audio/Video Rijk de Gooyer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer