Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RIK ZAAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1945 - heden

Genre

piano, producer, producers

Rik Zaal

Muzikant, journalist, dj en programmamaker. Speelt in de jaren zestig in een aantal Groningse bands. Doet productiewerk voor CCC Inc. en Bram Vermeulen.
Volledige biografie...

Instrumenten

piano, producer

Genoemd in de biografie van

1971   Ccc Inc.

Biografie Rik Zaal

Muzikant, journalist, dj en programmamaker. Speelt in de jaren zestig in een aantal Groningse bands. Doet productiewerk voor CCC Inc. en Bram Vermeulen.

In bezetting van

The Keys   piano

1965 - 1980

Rik Zaal begint zijn muzikale loopbaan in Groningen. Als leerling van het Heijmans Lyceum richt halverwege de jaren zestig het bandje The Keys op. De band valt op omdat ze in het door beatmuziek overheerste decennium vooral jazzy muziek en covers van Ray Charles en Georgie Fame spelen. The Keys treden met name op tijdens school- en studentenfeesten. In 1968 vertrekt Zaal naar een andere Groningse band: Nicky & The Shouts. The Keys gaan verder onder de naam Soulution, de band die later beroemd werd als Solution. In 1969 veranderen The Shouts (Nicky is inmiddels vertrokken) hun naam in Band Of Hope And Glory. In 1971 gaat de band uit elkaar. Rik Zaal vertrekt vervolgens naar het westen van het land en wordt journalist voor onder meer NRC Handelsblad en de Volkskrant. Hij werkt ook bij de VPRO als DJ

Solution The Keys

1981 - 2004

In 1981 richt Zaal zijn eigen platenlabel op: Rik Records. Rik Zaal schrijft ook een column over het fenomeen vakantie. In de jaren negentig maakt hij samen met cameraman Frans Bromet het tv-programma Zaal Over De Vloer voor de Amsterdamse zender AT5 waarbij ze bekenden Nederlanders thuis opzoeken. Voor de VPRO maakt hij de serie Zaal In Huis dat tijdens het jeugdprogramma Villa Achterwerk wordt uitgezonden. Eind jaren negentig begint Zaal aan het schrijven van een boek over zijn favoriete vakantieland Spanje. Het boek komt uit in 2002 en in 2003 volgt ook nog eens het kinderboek Alles Over Spanje waarvoor hij in 2004 van de griffeljury een Vlag En Wimpel krijgt.

Discografie Rik Zaal

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rik Zaal

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer