Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RINY SCHREIJENBERG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

23-11-1954 - heden

Genre

amusementsmuziek, componist, componisten, Gouden Harp, instrumentaal, producer, producers, toetsinstrumenten, trompet

Pseudoniemen

Marty Schreijenberg

Riny Schreijenberg

Riny Schreijenberg (ook wel bekend onder de naam Marty Schreijenberg) is samen met Emile Hartkamp de grote man achter de successen van Frans Bauer en Marianne Weber.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, producer, toetsinstrumenten, trompet

Genoemd in de biografie van

1991   Koos Alberts
1995   Renée de Haan
2000   Koos Alberts

Biografie Riny Schreijenberg

Riny Schreijenberg (ook wel bekend onder de naam Marty Schreijenberg) is samen met Emile Hartkamp de grote man achter de successen van Frans Bauer en Marianne Weber.

1968

Riny Schreijenberg wordt op 23 november 1954 geboren. Onder de naam Marty Schreijenberg verwerft Riny in een klap landelijke bekenheid als hij als 14-jarige jongen met zijn gouden trompet in de show van Willem Duys mag optreden. Eind jaren zeventig begint Riny zijn eigen productiemaatschappij en geluidsstudio. In de jaren negentig gaat Schreijenberg samenwerken met producer Emile Hartkamp en samen zijn ze zeer succesvol met acts als Frans Bauer, Marianne Weber en Koos Alberts.

Frans Bauer Koos Alberts Marianne Weber

1993 - 2004

Naar aanleiding van deze successen richten Schreijenberg en Hartkamp in 1993-1994 samen het platenlabel TipTop Records op. Ook is Schreijenberg in deze periode de initiatiefnemer van het nieuwe radiostation Radio Nationaal dat hij koopt van Strengholt. In Arnhem heeft hij zijn eigen MM Studio, waar de vele hits worden opgenomen. Schreijenberg is ook betrokken als producer bij het album Geef Mij Jouw Liefde (2003) van zanger Tinus en als componist voor Klaas Veen (Goud Collectie uit 1999) en Leo Nardell (Ik Doe Wat Ik Wil en Laat De Boel Maar Lekker Waaien uit 2001). Daarnaast is Schrijenberg enige tijd directeur van platenmaatschappij Koch Music. In 1999 winnen Schreijenberg en Hartkamp samen een Gouden Harp.

2009

Een van Schreijenbergs ontdekkingen is de zangeres Elz Bakker. Van haar verschijnt in november de single Zoveel Mooie Woorden. Het plaatje verschijnt op YNOS Music, het eigen label van Schreijenberg. Andere artiesten op het label zijn onder anderen Joop Lens, Johnny Romein en de Tilburgse volkszanger Wesley.

Elz Bakker

Discografie Riny Schreijenberg

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Riny Schreijenberg

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer