Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB FRANKEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1941 - 1983

Genre

piano, synthesizer, toetsinstrumenten

Rob Franken

Pionier van het hammondorgel die als eerste in Nederland de elektrische piano van Fender Rhodes bespeelt. Hij speelt in de jaren 60 met internationale jazzgrootheden als Art Farmer en Dave Pike. In 2018 worden zijn zogeheten FuMu-sessies (door Philips bedachte functionele muziek die in winkels het koopgedrag moest stimuleren) op ...
Volledige biografie...

Instrumenten

piano, synthesizer, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1969   Ferdinand Povel

Biografie Rob Franken

Pionier van het hammondorgel die als eerste in Nederland de elektrische piano van Fender Rhodes bespeelt. Hij speelt in de jaren 60 met internationale jazzgrootheden als Art Farmer en Dave Pike. In 2018 worden zijn zogeheten FuMu-sessies (door Philips bedachte functionele muziek die in winkels het koopgedrag moest stimuleren) op zes elpees uitgebracht. De verzameling wordt onderscheiden met een Edison.

In bezetting van

Batida   piano, synthesizer
Scope   toetsinstrumenten

Discografie Rob Franken

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rob Franken

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer