Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB GAASTERLAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1960 - heden

Genre

componist, componisten, elektronica, producer, producers, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Rob Gaasterland

Gaasterland begint als toetsenist in allerlei bands. Later produceert hij albums van onder andere New Cool Collective, Hans Dulfer, Saskia Laroo en Praful.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, elektronica, producer, toetsinstrumenten

Biografie Rob Gaasterland

Gaasterland begint als toetsenist in allerlei bands. Later produceert hij albums van onder andere New Cool Collective, Hans Dulfer, Saskia Laroo en Praful.

In bezetting van

Adani & Wolf   elektronica
Hit the Boom!   producer, toetsinstrumenten
Project 2000   elektronica
Rosa King & Upside Down   toetsinstrumenten
The Flame   toetsinstrumenten

1990 - 1996

Na zijn studie aan het Rotterdams conservatorium speelt Rob Gaasterland als toetsenist onder meer bij The Flame, Sjako!, Rosa King, Jan Rot, The Pilgrims en jazzdance formatie Hit The Boom! Met deze laatste band wint hij in 1995 een Heineken Crossover Award. Hij produceert platen van Mahony P (Highlive in Gangsterdam, 1996) en Saxual Harassment (Energy Sound, 1996).

Hit the Boom! Jan Rot Rosa King & Upside Down Sjako! The Flame The Pilgrims

1997 - 2002

Rob Gaasterland is al een gevestigde naam in de jazz-dance wereld wanneer hij in 1997 hij samen met Daniël Testas Project 2000 begint, een dance-formatie die electronische muziek combineert met Afrikaanse zang en Bulgaarse muziek en waarmee ze in 1999 een Heineken Crossover Award winnen. In 2001 produceren zij samen het album One Day Deep van Project 2000 saxofonist Praful. Dit album wordt in de VS uitgebracht en heeft met de single Sigh een heuse nummer 1 hit in de smoothjazz charts. De verkoop van het album loopt ook zeer goed (momenteel zo'n 70.000 stuks).

Praful Project 2000

2003 - 2004

In 2003 werken Rob Gaasterland en Daniël Testas ook samen onder de naam Adani & Wolf en brengen begin 2004 het album Les Seigneurs uit dat ook in de VS wordt gereleased. Vanuit zijn woonark/studio De Boot doet Rob Gaasterland productiewerk voor onder andere trompettiste Saskia Laroo, Hans Dulfer, New Cool Collective en Mendoza Dance Parti. Gaasterland is als producer en muzikant betrokken bij platen van Mahony P (Highlive on Deadly Ground uit 1997 en Follow The Leader uit 1998) en Evangelina (Brown Woman, 2004). Hij is componist en gastmuzikant op Presenting Neobe (2003) van Studio Kappers. De Project 2000 song Supershag wordt in 2004 gebruikt voor de Amerikaanse speelfilm Raising Helen.

Adani & Wolf Hans Dulfer Mendoza Dance Parti New Cool Collective Saskia Laroo

2007 - 2008

Rob Gaasterland verzorgt de definitieve mix en de eindproductie van Really Jazzy, het album van Saskia Laroo dat in maart 2008 verschijnt.

Discografie Rob Gaasterland

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rob Gaasterland

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer