Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB PETERS (2)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

09-06-1948 - 07-09-2013

Genre

componist, Nederlandstalig, producer, producers, tekstschrijver

Rob Peters (2)

Rob Peters is producer, songschrijver en oprichter van de platenmaatschappijen RPC Entertainment en Captain Rob Records.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, producer, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

1953   Tom Peters

Biografie Rob Peters (2)

Rob Peters is producer, songschrijver en oprichter van de platenmaatschappijen RPC Entertainment en Captain Rob Records.

In bezetting van

Gompie   componist, producer, tekstschrijver

1948 - 1980

Rob Peters wordt geboren in 1948 geboren in Nijmegen. Hij begint zijn muzikale carrière in 1969 met de platenzaak Sure Shot. Deze zaak groeit uit tot een winkelketen met een tiental filialen in met name het zuiden van Nederland. Vanaf 1976 richtte Peters zich bij Phonogram op Nederlandstalige acts, in samenwerking met zijn broer Tom Peters (NRGY Music). Een van zijn grootste successen in deze tijd is De Havenzangers.

De Havenzangers Tom Peters

1986 - 1992

In 1986 wordt hij door platenbaas Tony Berk gevraagd om samen de Nederlandse tak van het label Dino Music op te starten. Het label brengt compilaties en verzamelaars uit gericht op een breed publiek. In 1992 lanceert hij het Maastrichts Salon Orkest bij CNR Music. Dit resulteert uiteindelijk in de doorbraak van André Rieu bij een groot publiek.

André Rieu

1993 - 2013

In de jaren negentig heeft Rob Peters met het label RPC grote successen. Waaronder een Europese hit met Gompie. Op zijn label Captain Rob Records verschijnen diverse compilaties, zoals De Camping Top 100, De Piratenbox Top 100 en diverse verzamelaars met voetballiedjes. In de laatste jaren van zijn leven speelt Peters een grote rol in de carrière van Frans Duijts. Hij overlijdt op 7 september 2013 op 65-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Frans Duijts Gompie

Discografie Rob Peters (2)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rob Peters (2)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer