Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB TEN BOKUM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1948 - heden

Genre

basgitaar, gitaar, sessiemuzikanten

Rob ten Bokum

Rob ten Bokum is bandlid van de Bintangs, Vitesse en speelt mee op de klassieker Street van Herman Brood. Hij gaat op tournee met Margriet Eshuijs en werkt als sessiemuzikant veel samen met de cabaretière Brigitte Kaandorp.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, gitaar

Genoemd in de biografie van

1984   Dolly Dots
1992   Ellen ten Damme

Biografie Rob ten Bokum

Rob ten Bokum is bandlid van de Bintangs, Vitesse en speelt mee op de klassieker Street van Herman Brood. Hij gaat op tournee met Margriet Eshuijs en werkt als sessiemuzikant veel samen met de cabaretière Brigitte Kaandorp.

In bezetting van

Alquin   basgitaar
Bertus Borgers   gitaar
Bintangs   basgitaar
Cake   gitaar
Modesty Blaise   basgitaar, gitaar
Oscar Benton   gitaar
Panda   gitaar
Texx   gitaar
Vitesse   basgitaar

1948

Rob ten Bokum wordt geboren op 12 september 1948 in Haarlem.

1962

Op zijn veertiende leert hij gitaarspelen in schoolbandjes.

1967 - 1969

In 1967 vertrekt hij op zijn negentiende naar het conservatorium om gitaar te studeren. Ten Bokum speelt dan al een jaar in de band Modesty Blaise die lokaal aardig wat bekendheid geniet. In 1969 is het echter afgelopen.

Modesty Blaise

1972 - 1976

Rob ten Bokum wordt in 1972 gevraagd om bij de legendarische band de Bintangs te komen spelen. De groep maakt vele bandwisselingen door en ook Ten Bokun ruimt na twee jaar weer het veld. In 1975 gaat hij spelen bij de progressieve rockband Alquin waar hij Hein Mars vervangt. Het avontuur is ook bij deze band snel voor Ten Bokum afgelopen. Hij wordt op zijn beurt weer vervangen door Jan Visser (voorheen George Baker Selection). Drummer Herman van Boeyen richt in 1975 Vitesse op. Herman Brood voegt zich bij de band en ook Rob Ten Bokum gaat in de groep spelen. De rockband heeft echter te kampen met veel bandwisselingen. Ook Ten Bokum houdt het snel voor gezien. Hij speelt nog wel mee op het gelijknamige debuut. Maar na het uitkomen van die plaat in 1976 is hij vertrokken.

Alquin Bintangs George Baker Vitesse

1977 - 1979

Herman Brood gaat weg bij Vitesse en kiest voor een solocarrière. Ten Bokum speelt mee op zijn klassieke album Street dat in 1977 verschijnt. Na dit bijzondere uitstapje gaat hij spelen in één van de eerste reggaebands die Nederland rijk is: Cake. De groep heeft redelijk succes en speelt in de grotere Nederlandse zalen. In 1979 houdt de groep op te bestaan.

Cake Herman Brood

1983 - 1984

Met de Margriet Eshuijs band tourt hij twee jaar langs de Nederlandse theaters. Ten Bokum speelt in deze periode ook de gitaarpartijen in op de eerste plaat van cabaretière Brigitte Kaandorp. Als vaste gitarist is hij vervolgens bij elk album van haar betrokken. In 1984 zit hij in de begeleidingsband van de Dolly Dots die optreden in Carré.

Brigitte Kaandorp Dolly Dots Margriet Eshuijs

1985

In augustus gaat de rockopera Ik, Jan Cremer in première. Rob ten Bokum speelt in de begeleidingsband.

1986

In 1986 schrijft hij met Peter Schön het nummer Alles Heeft Een Ritme. De meidengroep Frizzle Sizzle zingt het liedje op het Eurovisie Songfestival. Het liedje blijft steken op de dertiende plaats.

Frizzle Sizzle

1987

Ten Bokum speelt al een paar jaar niet meer in een band. Hij werkt als sessiemuzikant met artiesten als Anita Meyer, Maarten Peters en Ellen ten Damme. Naast het musiceren legt hij zich ook toe op het arrangeren en produceren.

Anita Meyer Ellen ten Damme Maarten Peters and The Dream

1995

Hij produceert het album Kill Your Darlings van Ellen ten Damme en werkt als co-producer aan het tweede album van Fuzuê.

Fuzuê

1997

Ten Bokum is gastmuzikant op de plaat Hotel Winston van Soviet Sex. Ellen ten Damme zingt in de band en speelt viool. Ook kunstschilder Peter Klashorst is bandlid en neemt de baspartijen voor zijn rekening.

Soviet Sex

1998

De muzikant werkt mee aan het album Flowergarden van Orangefield.

2000

Hij mixt het album Ciao Monkey van Herman Brood. Het is het laatste album van Brood, die in 2001 zelfmoord pleegt.

2001

Hij produceert het gelijknamige album van Ivar.

Ivar

2002 - 2004

In zijn eigen studio werkt hij als technicus onder meer samen met Mrs. Einstein. Als producer begeleidt hij jong talent.

Mrs. Einstein

Discografie Rob ten Bokum

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rob ten Bokum

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer