Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROBERT CURIEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1983 - heden

Genre

drums, dub, producer, producers, sessiemuzikanten

Online

Officiële website

Robert Curiel

Drummer en producer Robert Curiel start zijn carrière in de Rotterdamse reggaeband High Spirits. Hij is daarna te horen in onder meer Soulgang, Opus One, Lines End, Delidel-Touch, JWO & the Rhythms of Raï en zijn eigen Robert Curiel Quartet. Hij verzorgt tijdens concerten de livemix bij o.a. Revelation Time, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

drums, producer

Biografie Robert Curiel

Drummer en producer Robert Curiel start zijn carrière in de Rotterdamse reggaeband High Spirits. Hij is daarna te horen in onder meer Soulgang, Opus One, Lines End, Delidel-Touch, JWO & the Rhythms of Raï en zijn eigen Robert Curiel Quartet. Hij verzorgt tijdens concerten de livemix bij o.a. Revelation Time, Rude Rich and the High Notes, Def P & Beatbusters en Delidel Touch, en (co)produceert daarnaast demo's en platen in zijn Amsterdamse studio The Dubcellar van o.a. Karmakonga, Shain, Mala Vita, J-Stars, Def P & Beatbusters, Rude & Visser en The Palookas. Curiel is ook actief als dubmixer.

In bezetting van

Delidel-Touch   drums
Jan Wouter Oostenrijk & the Rhythms of Raï   drums

1983 - 1989

Robert Curiel is elf jaar oud als hij snaredrum speelt bij de lokale drumband. Na anderhalf jaar later houdt hij het voor gezien en is hij een tijdje actief als dj totdat hij op zijn negentiende een concert bijwoont van de Rotterdamse reggaeband Easy. Curiel koopt een drumstel en richt met wat vrienden in 1983 zijn allereerste band op: High Spirits. Het live in de Melkweg opgenomen nummer One Live belandt in 1987 op de Rotterdamse compilatie Alle 12 Onbekend. High Spirits is in hetzelfde jaar onder meer te zien in het televisieprogramma KRO's Klassewerk. In 1988 verschijnt de 7'' single Dem A Waste. Curiel doet een vooropleiding jazz en lichte muziek bij het V.I.L.M te Hilversum en Djam te Amsterdam.

1990

De drummer maakt deel uit van de soulformatie Soulgang.

1991 - 1999

De drummer begint een studie op het Hilversums Conservatorium. Hij krijgt les van Victor Oskam, Gerhard Jeltes, Marcel Serierse en Cees Kranenburg. In deze periode speelt Curiel bij de door Olaf Zwetsloot opgerichte band Lines End. Met de band Raïland is hij te zien in het programma Klokhuis en te horen in het radioprogramma van de gebroeders Ekkel bij de VPRO. In het in het VPRO-radioprogramma van Hans Dulfer speelt hij mee met de Wereldsessieband. Na zijn studie in december 1996 verlaat de muzikant Nederland voor een verblijf van anderhalf jaar op Curaçao. Tijdens zijn verblijf aldaar verschijnt in Nederland de cd Eindhalte Fantoomstad (1997) van het project Sprooksprekers van Olaf Zwetsloot, met dichter Serge van Duynhoven, Def P. van Osdorp Posse en drumpartijen van Curiel. Robert Curiel is op Curaçao actief in diverse locale bands waaronder The Roy Louis Band. Hij richt zijn eigen The Robert Curiel Quartet op waarmee hij onder meer Hans Dulfer begeleidt tijdens diens optredens op Curaçao. Het kwartet levert een bijdrage aan de jubileumuitzending van het jazzprogramma Sesjun bij de Tros. Na een afscheidsconcert keert Curiel begin mei 1998 terug naar Nederland.

Hans Dulfer Osdorp Posse Raïland Sprooksprekers

2000 - 2005

Curiel is verantwoordelijk voor de mix van het album The Right Track van Rude Rich and The High Notes. Hij richt in Amsterdam zijn eigen studio The Dubcellar in waar hij (co)producties verzorgt voor o.a. een cd van de funk- en soulcoverband CFK and The Horny Horns, de Belgische groep Dill Brothers, Son Of Blob (Hippest Cats In Skaville, 2003), The Palookas (The Right Choice, 2005) en Beatbusters (Caveman, 2005). Op de meeste van deze platen speelt hij ook mee als gastmuzikant. Voor Rude Rich doet hij tijdens optredens ook de livemix. Meerdere bands volgen. In 2001 reist Curiel als onderdeel van de Rotterdamse reggaeband Delidel Touch mee naar de Kaapverdische eilanden voor het gamboafestival in hoofdstad Praia. Met de band Fun Factory en de vocalisten Mariska Roos en Marcel Kanne speelt de drummer dance classics. Hij speelt ook in de countrygroep Luxury Liner en keert terug bij Soulgang. Curiel is drummer in Opus One tijden hun programma Lekker Zingen (2002/2003). Samen met Pieter Slijkoord (saxofoon) en Elvis Sergo (Hammond) vormt hij het swingende trio Zoot. Curiel is daarnaast freelance drummer in bands als Francesco and Southern Cooking (Southern rock/blues), Casey's Big Band (swing), Blue Line Big Band (swing) en Jonny Lane (sixties).

Beatbusters Delidel-Touch Rude Rich And The High Notes

2006 - 2007

Voor de Jazzalike bigband produceert Curiel het album In De Kern (2006). Hij is tevens producer en gastmuzikant op de cd Onkruid (2006) van J-Stars. Vanaf 12 januari 2007 gaan de voorstellingen van de popmusical Doe Maar van start. In deze productie speelt Curiel mee als drummer.

Doe Maar J-stars

2009 - 2010

Het album Mad van Mark Foggo komt uit bij het label V2. Robert Curiel is bij opnamen betrokken als producer.

Mark Foggo

Discografie Robert Curiel

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Robert Curiel

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer