Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROBIN FREEMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1952 - heden

Genre

engineer, producer, producers

Robin Freeman

Engelse producer/technicus die vanaf de jaren zeventig in Nederland woont en vele Nederlandse bands en artiesten opneemt en produceert.
Volledige biografie...

Instrumenten

engineer, producer

Genoemd in de biografie van

1985   Psychick Warriors ov Gaia

Biografie Robin Freeman

Engelse producer/technicus die vanaf de jaren zeventig in Nederland woont en vele Nederlandse bands en artiesten opneemt en produceert.

1952 - 1975

Robin Freeman wordt geboren in 1952 in Harrow, Londen. Na de middelbare school studeert hij aan het Harrow College of Technology and Art. In 1974 werkt Freeman in de TPA studios in Denmark Street in Londen. In deze periode maakt hij veel radiocommercials en werkt hij met bands en artiesten als Slack Alice (Motorcycle Dream), The Strawbs (Ghosts), Honeybus (Can't Let Maggie Go), The Foundations, Barry Gibb, Peaches en Marmalade.

1976 - 1998

Als de Nederlander Dick van Velden een bezoek brengt aan de TPA studio's om een nieuw mengpaneel te demonstreren, biedt hij Freeman een baan aan in Nederland. Een jaar later vertrek hij met zijn vrouw en zoon naar Nederland om te gaan werken als Chief Recording Engineer in de Relight Studio's in Hilvarenbeek. Behalve in de Relight Studio werkt Freeman ook regelmatig in de Engelse studio's TPA, Morgan, Tangerine, Utopia, The Townhouse, Real World en Abbey Road. In Nederland is hij als producer en technicus actief in de studio's Dali Press, Bullet Sound, Soundpush, The Bolland's Studio, Wisseloord, KPM, Fendal Sound, Eurosound en Studio 150. Verder is hij betrokken bij de totstandkoming van tv-shows. Naast Nederlandse bands en artiesten werkt hij met mensen als Billy Preston, Viola Wills en Falco. Momenteel is Robin Freeman producer/engineer in ruste. De laatste Nederlandse plaat waar hij bij betrokken is geweest, is De Ballade Van De Dromedaris van Frank Boeijen, opgenomen in de Real World Studio van Peter Gabriel.

Frank Boeijen

1999 - 2005

Freeman houdt zich bezig met computer consultancy, training en programmeerwerk. Hij heeft wel plannen om in de nabije toekomst weer de studio in te duiken. Freemans zoon Tim is lid van de succesvolle internationale act Psychick Warriors Ov Gaia en treedt in de voetsporen van zijn vader als producer/engineer.

Psychick Warriors ov Gaia

Discografie Robin Freeman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Robin Freeman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer