Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROCKING SENSATION BOYS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1958 - 1959

Rocking Sensation Boys

The Rockin' Sensation Boys worden in april 1958 opgericht. René Nodelijk speelt op zijn eerste zelfgebouwde elektrische gitaar. De band gebruikt oude radio's als versterkers. Omdat elektrische basgitaren nog niet bekend zijn in Europa maakt Rudy Racz een bas met een theekist, een bezemsteel en een draad. Zanger/gitarist René Nodelijk ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hugo v.d. Jagt   gitaar
Wim Postuma   klarinet
René Nodelijk   gitaar, zang
Rudy Racz   basgitaar
Reyn Rozenberg   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Leo Kappé   drums
Aad van Zadel   piano
Henk Schram   basgitaar
Udo de Jong   zang
Herbert Hooikaas   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1958   Renée & The Alligators
1959   Renée & The Alligators
1960   Leo van Oostrom
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Rocking Sensation Boys

The Rockin' Sensation Boys worden in april 1958 opgericht. René Nodelijk speelt op zijn eerste zelfgebouwde elektrische gitaar. De band gebruikt oude radio's als versterkers. Omdat elektrische basgitaren nog niet bekend zijn in Europa maakt Rudy Racz een bas met een theekist, een bezemsteel en een draad. Zanger/gitarist René Nodelijk zingt eerst op de ruige manier van Little Richard en is later geïnspireerd door Elvis Presley. Het eerste optreden van de band vindt op 27 juni 1958 plaats tijdens een schoolfeest van de Han Stijkelschool aan de Waldeck Pyrmontkade te Den Haag. Jaap Berkhout, Rudy Racz en Reyn Rozenberg gaan later verder in The Rebel Rockers. Nodelijk richt René & The Alligators op.

Discografie Rocking Sensation Boys

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rocking Sensation Boys

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer