Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROCQ-E HARRELL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rocq-e Harrell

Periode

1978 - heden

Genre

pop, soul, zang

Online

Officiële website

Rocq-e Harrell

Rocq-E Harrell is een van oorsprong Amerikaanse zangeres die vanaf 1990 actief is in Nederland. Ze doet sessiewerk, treedt solo op en maakt daarnaast deel uit van o.a. Female Factory, Big, Black & Beautiful en It Takes 2.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1992   Leoni Jansen
1996   Giovanni Caminita
1999   Female Factory
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Rocq-e Harrell

Rocq-E Harrell is een van oorsprong Amerikaanse zangeres die vanaf 1990 actief is in Nederland. Ze doet sessiewerk, treedt solo op en maakt daarnaast deel uit van o.a. Female Factory, Big, Black & Beautiful en It Takes 2.

In bezetting van

Big, Black & Beautiful   zang
Female Factory   zang
It Takes 2   zang
She Got Game   zang
Sâlt   zang

1989

Rocq-E Harrell uit Los Angeles komt voor het eerst naar Nederland als zangeres in het achtergrondkoor van Diana Ross. Ross speelt drie avonden in een uitverkocht Ahoy'. Rocq-E wordt verliefd en trouwt datzelfde jaar met haar Nederlandse man.

1990 - 1992

Rocq-E vervolgt haar tournee met Diana Ross en doet daarnaast in Nederland veel achtergrondkoortjes in de studio en vocalen voor verschillende commercials. Halverwege 1992 verhuist ze definitief naar Nederland. Ze sluit dat jaar af met haar medewerking aan het NOS oudejaar tv-programma Het Danspaleis samen met o.a. Humphrey Campbell, Loïs Lane en Denise Jannah.

Humphrey Campbell Loïs Lane

1993

Rocq-E zingt in het achtergrondkoor van haar goede vriendin Ruth Jacott en doet zo mee aan het Eurovisie songfestival met het nummer Vrede. Datzelfde jaar neemt ze ook een duet op met Gordon: The Rhythm Of Love, te vinden op diens album Alles Wat Ik Ben.

Gordon Ruth Jacott

1994

CNR biedt de zangeres een contract aan en snel daarna neemt ze haar eerste solosingle Ain't Gonna Let op, geproduceerd door Fluitsma & van Tijn. De single haalt in Nederland de Top 100 niet en CNR vind de materiaalkeuze niet sterk genoeg. Het contract wordt ontbonden. Tegen het eind van 1994 neemt Rocq-E samen met de Duitse rockgroep The Scorpions het nummer White Dove op.

Fluitsma & Van Tijn

1995

Op 2 januari begint Rocq-E met de repetities voor Niet Gesnoeid, een theaterconcert dat in de eerste helft van dat jaar zeer succesvol langs uitverkochte Nederlandse theaters tourt. Naast Rocq-E staan tijdens de show o.a. Adelheid Roosen, Karin Bloemen en Leoni Jansen op het theaterpodium. De voorstelling wordt opgenomen op cd en later dat jaar op televisie uitgezonden door de AVRO.

Karin Bloemen

1996

Rocq-E brengt haar eerste solo-cd Language Of Love uit, geproduceerd door Giovanni Carminita en opgenomen in de Wisseloord Studio's te Hilversum. Naast de uit Amerika overgevlogen Kenny Moore (musical director en pianist van Tina Turner) werken er vele Nederlandse topmuzikanten mee aan het album: Jan Akkerman als gitarist op het toepasselijke Guitar Man, een nieuwe duet met Gordon en achtergrondzang door o.a. Ruth Jacott, Julya Lo'Ko, Ingrid Simons, Humphrey Campbell, Forrest Thomas en Omar Dupree.

Jan Akkerman Julya Lo'ko Omar Dupree

1997

Rocq-E toert is solo te zien op verschillende festivals, waaronder de Amsterdamse Uitmarkt. Ze sluit de festivaltournee af met vijf theaterconcerten, waarvan de laatste in de Kleine Komedie te Amsterdam. Meteen na haar solotournee begint ze aan de repetities voor het multiculturele theaterproject Female Factory. Met dit door Leoni Jansen en Adelheid Roosen bedachte theaterconcept, een internationaal concert van dertien zangeressen uit alle delen van de wereld, sluit Rocq-E het jaar af met zes dagen in een uitverkocht Carré.

Female Factory

1998

Ook dit jaar toert Rocq-E weer met haar soloshow langs verschillende festivals. Ook doet zij een korte tournee met de Amerikaanse zanger Lou Rawls, waarbij zij als speciale gast een paar duetten met hem zingt. In Nederland is het duo o.a. te zien op het North Sea Jazz Festival.

1999

Female Factory gaat door het land met een reprise van hun voorstelling. De tournee is een groot succes en wederom staan de dames in Carré, dit keer maar liefst zeven dagen met een uitverkochte show. De tournee gaat ook naar het buitenland. Zo staan zij een week in Madrid en een week in Moskou.

2000

Aan het begin van dit jaar gaat Female Factory voor de laatste keer door het land. In Amsterdam is het collectief alleen te zien in Paradiso. Later dat jaar doet Rocq-E mee aan twee verschillende theaterproducties. Zij vervangt Denise Jannah in de Motown/Atlantic show R.E.S.P.E.C.T. en begint samen met Leoni Jansen, Astrid Seriese en Lucretia van der Vloot, een nieuwe theatertournee onder de naam She Got Game. Beide producties zijn zeer succesvol.

Astrid Seriese Lucretia

2001

Zowel R.E.S.P.E.C.T. als She Got Game worden geprolongeerd. Van She Got Game wordt ook een album uitgebracht. Beide producties beginnen in het najaar met een reprise.

2002

Rocq-E vormt samen met Lucretia van der Vloot en Michelle David de groep Big, Black & Beautiful. Dit soultrio is in de zomer voor het eerst te bewonderen op De Parade in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. De combinatie van de drie diva's is gelijk een succes. In september werkt Rocq-E mee aan Made In Holland 11.09, om stil te staan bij de terroristische aanslagen in New York een jaar eerder. Dit door Leoni Jansen opgezette wereldconcert staat vijf dagen in het Amsterdamse theater Carré. Naast Rocq-E zijn o.a. Trijntje Oosterhuis, Fernando Lameirinhas en Astrid Seriese te zien in dit Tribute To Diversity. Er verschijnt later in het jaar ook een cd van dit concert, live opgenomen in theater Carré. Big, Black & Beautiful doet hun eerste tv-optreden. Ze zijn de centrale gast in RTL4 Vrienden van Amstel. Begeleid door hun eigen band o.l.v. Danny Sahupala zingen de diva's een aantal nummers uit hun repertoire. Ook doen zij een duet met Mai Tai.

Big, Black & Beautiful Fernando Lameirinhas Trijntje Oosterhuis

2003

Rocq-E gaat met Big, Black & Beautiful het theater in. Op 15 februari starten de drie zangeressen met A Tribute To The Girl Groups hun eerste theatertournee. Ze hebben het publiek al snel veroverd en voor de rest van het jaar zijn alle shows uitverkocht. In november komt de show uit op een live-cd. Het album wordt officieel aan de dames overhandigd door Gordon, na afloop van een van hun shows in de Meervaart te Amsterdam.

2004

Wegens het grote succes toert Rocq-E met Big, Black & Beautiful nog door tot eind november. In de zomer is het trio voor het eerst te zien op verschillende zomerfestivals.

2005

In het najaar gaat Rocq-E samen met Hans Vermeulen, Marlayne en Robert Walker een tournee doen langs de Nederlandse theaters, met het theaterconcert It Takes 2. Iedere avond doet een wisselende 'mystery guest' waaronder Ruth Jacott, Gordon, Anita Meyer en Guus Meeuwis. De zangeres maakt deel uit van de gospelgroep Salt.

Anita Meyer Guus Meeuwis Hans Vermeulen It Takes 2 Marlayne Sâlt

2006

Rocq-e Harrell Harrell heeft een clubhit als zangeres op de single In The Evening van DJ Rob Boskamp. Het nummer is een cover van de discoklassieker uit 1984 van de Amerikaanse zangeres Sheryl Lee Ralph.

DJ Rob Boskamp

2007

Aan het eind van het jaar verschijnt de single Music If My Life, opgenomen met de Nederlandse producer Dennis Christopher.

Discografie Rocq-e Harrell

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rocq-e Harrell

Audio/Video Rocq-e Harrell

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer