Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RON BRANDSTEDER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

19-05-1950 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, zang

Online

Beeld en Geluidwiki

Ron Brandsteder

Ron Brandsteder (19 mei 1950) is een Amsterdamse acteur, quizmaster en zanger. Start op het Goois Lyceum met toneel en cabaret en maakt op zijn zeventiende zijn tv-debuut. Hij is werkzaam als plugger wanneer tv-maker Ivo Niehe hem in 1978 ontdekt tijdens de Firato. Brandsteder presenteert acht seizoenen lang de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1983   Emile Hartkamp
1985   Bonnie St. Claire
1990   De Havenzangers
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ron Brandsteder

Ron Brandsteder (19 mei 1950) is een Amsterdamse acteur, quizmaster en zanger. Start op het Goois Lyceum met toneel en cabaret en maakt op zijn zeventiende zijn tv-debuut. Hij is werkzaam als plugger wanneer tv-maker Ivo Niehe hem in 1978 ontdekt tijdens de Firato. Brandsteder presenteert acht seizoenen lang de Showbizzquiz en wordt daarmee één van Nederlands bekendste presentatoren. Later maakt hij de overstap naar de commerciële omroep. Als acteur is hij te zien in de speelfilms Moord In Extase en Veld Van Eer. Hij maakt soloplaten en verzorgt bijdragen op andermans platen waaronder de stem van Dokter Bernard op de gelijknamige single van Bonnie St. Claire.

In bezetting van

Us (1)   zang

Discografie Ron Brandsteder

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ron Brandsteder

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer