Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RONALD MOLENDIJK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ronald Molendijk (bron: officiële website)

Periode

1965 - heden

Genre

club, disco, DJ, draaitafels, drumcomputer, house, producer, producers, sampler

Online

Officiële website

Pseudoniemen

DJRM, Flat Earth Society, Ronald's State Of Natural High

Ronald Molendijk

DJ Ronald Molendijk is een veelgevraagde DJ op nationale en internationale feesten, festivals en clubs. Hij is medeoprichter van de groep Soulvation. Vanaf 2015 organiseert hij het muziekevenement Symphony31.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, drumcomputer, producer, sampler

Genoemd in de biografie van

1990   Michel de Hey
1992   Dingetje
1998   Michel de Hey
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ronald Molendijk

DJ Ronald Molendijk is een veelgevraagde DJ op nationale en internationale feesten, festivals en clubs. Hij is medeoprichter van de groep Soulvation. Vanaf 2015 organiseert hij het muziekevenement Symphony31.

In bezetting van

Booming Support   producer
Soulvation   draaitafels, drumcomputer, sampler

1990 - 1995

Ronald Molendijk is de vaste DJ van club Nighttown in Rotterdam. Hij is een veelgevraagde DJ op nationale en internationale feesten, festivals en clubs en is ondermeer te zien op Dance Valley, Beachpop, Hugo Boss D-Nite (in Ahoy'), Innercity, Mysteryland, Fast Forward, Chemistry, Dance Terminal (in de Verenigde Staten), Tropics (Spanje) en Kriti Vibes (Griekenland). Begin jaren negentig richt hij samen met Ron Hofland het label Basic Beat Recordings en het sublabel Lovely Sounds op.

1996 - 2004

In 1996 wordt Molendijk door de lezers van het Veronica Magazine verkozen tot beste Nederlandse DJ. Hetzelfde gebeurt een jaar bij het danceblad Update Magazine. In 1997 wint hij ook een Dutch Dance Music Award. Molendijk maakt remixen voor anderen (o.a. Candy Dulfer en London Beat) en platen, zowel onder zijn eigen naam, als onder namen als Booming Support, DJRM, Flat Earth Society (samen met toetsenist/producer Jeroen Rietbergen), Ronald's State Of Natural High. Vanaf 2001 vormt hij samen met Jeroen Rietbergen de succesvolle band Soulvation.

Booming Support Candy Dulfer Jeroen Rietbergen Soulvation

2014

Roland Molendijk zit in de jury van het televisieprogramma Het Orkest Van Nederland. In het programma wordt een 65-koppig orkest samengesteld uit amateurmusici. Hij is de enige uit de jury die niet uit de wereld van de klassieke muziek komt.

2015

Onder de noemer Symphony31 vermengt Molendijk klassieke muziek en dance tijdens twee optredens in Ahoy Rotterdam. De DJ voert samen met een groot orkest popnummers en klassieke stukken uit. Er is een gastoptreden van de Amerikaanse zangeres Jocelyn Brown.

2016

Er vindt een tweede editie plaats van Symphony31 met gastoptredens van Esmée Denters, Niels Geusebroek, Charly Luske, VanVelzen en de Britse zangeres Joss Stone. Molendijk neemt ook plaats in de jury van het talentenprogramma Idols (RTL5).

Charly Luske Esmée Denters Niels Geusebroek VanVelzen

Discografie Ronald Molendijk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ronald Molendijk

Audio/Video Ronald Molendijk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer