Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROTJOCH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bad Boy

Periode

1978 - 1982

Genre

new wave, rock

Rotjoch

Rotjoch is een new wave band uit Hilversum, voortgekomen uit jamsessies in de Tagrijn. In de bezetting onder meer songschrijver, gitarist en zanger Ronald Welgemoed en gitarist Pim Bilderbeek. De band speelt korte, melodieuze songs met een stevige rockbasis. De eerste single Tomorrow/Rock & Roll Rendezvous verschijnt in 1981 bij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ronald Welgemoed   gitaar, mondharmonica, zang
Pim Bilderbeek   achtergrondzang, gitaar
Michiel ten Veen   achtergrondzang, basgitaar
Minze Koopman   drums

Overige muzikanten

René van der Velden   achtergrondzang, drums
Jan Ietswaarts   basgitaar

Biografie Rotjoch

Rotjoch is een new wave band uit Hilversum, voortgekomen uit jamsessies in de Tagrijn. In de bezetting onder meer songschrijver, gitarist en zanger Ronald Welgemoed en gitarist Pim Bilderbeek. De band speelt korte, melodieuze songs met een stevige rockbasis. De eerste single Tomorrow/Rock & Roll Rendezvous verschijnt in 1981 bij Egmond Records, een sublabel van Polydor, en is geproduceerd door Jos van Woudenberg en Ronald van den Brink. Muziekblad Oor noemt de muziek op de single een kruising tussen The Rousers en The Searchers. Later in hetzelfde jaar komt het debuutalbum Bad Boy uit, gevolgd door de gelijknamige single. 'Te leuk om te negeren,' oordeelt Oor in september 1981 over het album. Rotjoch werkt met producer Joel Komkommer aan een tweede elpee, maar die plaat zal niet verschijnen. De tracks Baby Baby Baby en No Use Crying komen later wel terecht op een single van Rebel, de voortzetting van Rotjoch.

Discografie Rotjoch

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rotjoch

Audio/Video Rotjoch

Video Rotjoch

ROTJOCH. 1981. tomorrow
ROTJOCH. 1981. tomorrow
rotjoch2.mp4
rotjoch2.mp4
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
rotjoch2.mp4

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer