Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RUUD HERMANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1950 - heden

Genre

alt. country, Americana, country rock, gitaar, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Ruud Hermans Band

Ruud Hermans

Country-pionier Ruud Hermans uit Tilburg opereert in de groepen Heating (van 1967 tot 1972) en The Tumbleweeds (van 1972 tot 1977). In 1977 vormt hij zijn eigen countrygroep de Ruud Hermans Band, die in 1981 omgedoopt wordt tot Tulsa. Tevens brengt hij solo-platen uit en heeft hij een eigen country ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Overige muzikanten

Jos Van Lieshout   gitaar
Loek Bastiaans   basgitaar, zang
Loubér Van Der Swart   drums, zang
Jony de Boer   zang
Ad Welten   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1977   Tumbleweeds
1981   Canyon Drive Band
1984   Barrelhouse
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ruud Hermans

Country-pionier Ruud Hermans uit Tilburg opereert in de groepen Heating (van 1967 tot 1972) en The Tumbleweeds (van 1972 tot 1977). In 1977 vormt hij zijn eigen countrygroep de Ruud Hermans Band, die in 1981 omgedoopt wordt tot Tulsa. Tevens brengt hij solo-platen uit en heeft hij een eigen country radioprogramma bij de KRO.

In bezetting van

Heating   gitaar, zang
Tulsa   gitaar, zang
Tumbleweeds   gitaar, zang

1967

De folkgroep Heating wordt in Tilburg opgericht door Ben Smulders (zang, gitaar), Piet Vromans (bas), die voorheen beiden onderdeel uitmaken van The Hawks, Ad Linkels (zang, drums), ex-Les Cruches en Ruud Hermans. De eerste single The Clochard/The Story Of The Daughter Of The Count alsmede de elpee Beat komen uit op Relax Records.

Les Cruches

1971

Twee singles van Heater verschijnen er bij Philips, Give It All Away/The Game Called War en Summer/Not Every Couple Is A Pair.

1972

Ruud Hermans verlaat Heater en sluit zich aan bij de Waalwijkse country-formatie de Tumbleweeds.

Tumbleweeds

1975

Onder de naam Folktrain maakt Ruud Hermans met andere ex-Heating leden (en begeleid door Duitse musici) ook nog de single Queen Of Love/Hulalalala.

1977

Met het vertrek van Ruud Hermans uit de Tumbleweeds neemt ook langzamerhand de populariteit van die groep af en komt de klad erin. Ruud Hermans vormt zijn eigen countrygroep, de Ruud Hermans Band.

1978 - 1981

Naast Ruud Hermans bestaat de band uit Jos van Lieshout (gitaar, ex-Roadrunners), Jony van Lieshout-De Boer (zang), Had Verheyen (pedalsteel, ex-Canyon Drive Band, ex-Roadrunners), Loubér van der Swart (drums, zang) en Loek Bastiaans (basgitaar, zang). In 1980 vervangt Ad Welten bassist Loek Bastiaansen. In 1981 wordt de bandnaam veranderd in Tulsa. Zangeres Lieshout-De Boer brengt in 1983 onder de naam Jony de Boer solo de single Ik Wil Alles uit.

Jony de Boer

1986

Hermans maakt zijn comeback in het met Natalie Shelar gezongen duet Two Of A Kind, dat op single verschijnt.

1987

Ruud Hermans maakt de solo-single Up Where We Belong en brengt samen met de door Tros's Country bekend geworden radio-presentator Gerard de Vries de single 'n Prachtige Dag/A Beautiful Day uit. Daarnaast verschijnt er van Tulsa het album An Hour Of Tulsa.

Tulsa

1990

Hermans produceert het album You're The Only One van de countrygroep Busted.

Busted (1)

1991

Van Tulsa verschijnt de Best Of…cd (is gelijk aan Hour Of Tulsa uit 1987) en The Best Of Ruud Hermans.

Tulsa

1993

Op het pas opgerichte Music And Words-label verschijnt van Ruud Hermans de cd Blue Horizon.

1994

De cd Little Tear, Big Smile komt, eveneens op Music And Words, uit.

1998

Na enkele jaren van afwezigheid komt Ruud Hermans met de single Keep Asking Myself op de proppen.

2002

Country Road is de titel van de theatershow waarmee Ruud samen met Savannah, 4 Wheel Drive en Sandra Vanreys, vanaf 6 december langs de theaters gaat. In het programma zijn verschillende stijlen van countrymuziek te horen, zoals bluegrass, honky tonk, Western swing, countryrock en popcountry.

Sandra Vanreys Savannah

2003

Op het album Ruud Hermans Sings The Hits Of Bobby Bare zingt Hermans liedjes van de Amerikaanse countrylegende Bobby Bare, verantwoordelijk voor hits als The All American Boy, Shame on You, 500 Miles From Home, How I Got to Memphis, Come Sundown en Marie Laveau. Lonely 2 is een project samen met Dick van Altena waarmee Hermans met eigen liedjes en covers van favoriete artiesten langs theaters en culturele centra gaat. De dertien tracks op Stills zijn merendeels door Hermans zelf geschreven, behalve If I Could Only Fly van D.M.Fuller, Stony Man Mountain van Theo Lissenberg en One Love Ago dat speciaal voor Hermans is geschreven door Dick van Altena. Ilse DeLange verzorgt een gastbijdrage op het album in het duet All That You Do. In geen van de liedjes op het rustige album worden drums gebruikt, slechts hier en daar percussie.

Ilse DeLange

2004

In oktober gaat de Country Road Theatershow weer van start, de gezamenlijke tournee van Savannah, Ruud Hermans, 4 Wheel Drive en Sandra Vanreys. De cd Doreen & Ruud Hermans Sing Golden Country Duets is een duettenplaat met zangeres Doreen Hofman.

2005

Ruud Hermans krijgt op 29 april uit handen van de burgemeester van Tilburg de Koninklijke Onderscheiding, waarmee hij benoemd wordt tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De zanger maakt naast Savannah, 4 Wheel Drive en Jolanda Peters deel uit van theatershow Country Road deel 2 die vanaf oktober een seizoen lang langs de Nederlandse theaters trekt.

2006

Hermans wordt genomineerd voor de Global Artist Award, een Amerikaanse prijs voor niet-Amerikaanse artiesten die zich inzetten voor de countrymuziek in eigen land en daarbuiten. De zanger doet in de periode 28 mei-13 juni weer optredens in Nashville waarbij hij onder meer het podium deelt met Jacqueline van der Griend, de zangeres van Cash On Delivery.

Cash On Delivery Jacky

2007

Tijdens de 23ste editie van de Dutch Country Poll Award Gala, in september in Theater de Lievekamp te Oss, wint Hermans opnieuw in de categorie Zanger van het Jaar.

2008

In het seizoen 2008/2009 gaat Ruud Hermans als zanger en gastheer op tournee met de voorstelling Somewhere Between (American Tunes), samen met Jolanda Peters en de bands Savannah en 4 Wheel Drive.

4 Wheel Drive Savannah

2013

Hermans levert met zijn compositie Everybody Falls In Love Again een bijdrage aan Living In A Lovesong, het eerste album dat zangeres Jacqueline van der Griend (ex-Cash On Delivery) uitbrengt onder de naam Jacky.

Jacky

Discografie Ruud Hermans

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ruud Hermans

Video Ruud Hermans

Ruud Hermans Band ��� Eve...
Ruud Hermans Band ��� Everybody Sings His Own Song ��� (1980)
Everybody Falls In Love A...
Everybody Falls In Love Again
Ruud Hermans Band ♪ Use I...
Ruud Hermans Band ♪ Use It Up, Were It Out ♫ (1980)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ruud Hermans Band ��� Everybody Sings His Own Song ��� (1980)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer