Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RUUD VAN RIJEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1964 - heden

Genre

DJ, house, producer, producers

Online

Officiƫle website

Pseudoniemen

2nd Nature, Drivin' Force, Loop, Ru-D, Ruudaman

Ruud van Rijen

Danceproducer Ruud van Rijen (Baarle Hertog, 18 januari 1964) begint in 1986 als DJ. Hij produceert eind jaren tachtig zijn eigen platen, in eerste instantie onder de naam Drivin' Force. Hij is het meest bekend van zijn succesvolle Eurohousegroep Twenty 4 Seven waarmee hij hits scoort in de jaren negentig.
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

2000   Twenty 4 Seven

Biografie Ruud van Rijen

Danceproducer Ruud van Rijen (Baarle Hertog, 18 januari 1964) begint in 1986 als DJ. Hij produceert eind jaren tachtig zijn eigen platen, in eerste instantie onder de naam Drivin' Force. Hij is het meest bekend van zijn succesvolle Eurohousegroep Twenty 4 Seven waarmee hij hits scoort in de jaren negentig. Daarnaast brengt Van Rijen ook platen uit onder de namen Ru-D, Ruudaman, RVR, 2nd Nature en Loop. Hij runt zijn eigen Z-Minor Productions.

In bezetting van

Twenty 4 Seven   producer

Discografie Ruud van Rijen

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ruud van Rijen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer