Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SAAR BESSEM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1907 - 1996

Genre

klassiek

Biografie Saar Bessem

Saar Bessem werd geboren op 13 maart 1907 in Tiel. Zij overleed op 8 juli 1996 in Rotterdam. Opleiding Zij studeerde zang bij Berthe Seroen en Aaltje Noordewier Reddingius en compositie bij Willem Pijper aan het Toonkunst Conservatorium te Rotterdam. Activiteiten Na haar studie was zij als hoofdlerares verbonden aan het Rotterdams Conservatorium en ...
Volledige biografie...

Biografie Saar Bessem

1907 - 1996

Saar Bessem werd geboren op 13 maart 1907 in Tiel. Zij overleed op 8 juli 1996 in Rotterdam.


Opleiding

Zij studeerde zang bij Berthe Seroen en Aaltje Noordewier Reddingius en compositie bij Willem Pijper aan het Toonkunst Conservatorium te Rotterdam.


Activiteiten

Na haar studie was zij als hoofdlerares verbonden aan het Rotterdams Conservatorium en doceerde zij muziek aan het Montessori Lyceum te Rotterdam.


Composities

Haar compositorische belangstelling ging in hoofdzaak uit naar het muziektheater waarvoor zij zelf de teksten schreef. Zo ontstond de opera Floris ende Blanchefloer en de schoolopera's De nieuwe kleren van de Keizer, Zwaan kleef aan, De prinses op de erwt, De Varkenshoeder en Reinaard. Voor jonge kinderen schreef zij Doornroosje en Assepoester, voor welk laatste stuk zij ook een Engelse tekst verzorgde, en een jeugdballet Van het prinsesje dat niet dansen wilde. Tevens componeerde zij enkele liederen met pianobegeleiding en enige koorwerken met instrumentale begeleiding op teksten van verschillende Nederlandse dichters.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Saar Bessem

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer