Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SAIL/JOIA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

promotiefoto (bron: collectie MCN)

Periode

1976 - 1980

Genre

fado, latin

Online

Officiële website

Sail/Joia

Sail-Joia speelt latin-getinte popmuziek. De groep Sail bestond uit Jo-Alice Banta (gitaar, zang), Karen Harvey (gitaar, zang) en Kim Haworth (drums, zang). Tezamen met de Portugese broers Fernando en Antonio Lameirinhas (gitaar en bas, zang), die na een carrière in België als Jess & James zich Joia noemen, wordt zodoende ...
Volledige biografie...

Bezetting

Kim Haworth   drums
Karen Harvey   gitaar, zang
Jo Alice Banta   gitaar, zang
Antonio Lameirinhas   basgitaar, zang
Fernando Lameirinhas   gitaar, zang

Overige muzikanten

Carlo da Silva   percussie
Myrtha Salessia   zang
Alfredo di Nascimento   piano
Alan Purves   drums
Maureen Gray  
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1958   Fernando Lameirinhas
1972   Bertus Borgers
1973   Arthur Ebeling
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Sail/Joia

Sail-Joia speelt latin-getinte popmuziek. De groep Sail bestond uit Jo-Alice Banta (gitaar, zang), Karen Harvey (gitaar, zang) en Kim Haworth (drums, zang). Tezamen met de Portugese broers Fernando en Antonio Lameirinhas (gitaar en bas, zang), die na een carrière in België als Jess & James zich Joia noemen, wordt zodoende de multiculturele band Sail-Joia gevormd. De groep, die jarenlang als huisband van de Amsterdamse Kosmos en Melkweg fungeert, debuteert in 1976 op vinyl.

1971

De groep Sail speelt in wisselende bezettingen als huisband van de Kosmos en de Melkweg. Er spelen altijd veel buitenlanders in de groep. De eerste bezetting: Jo-Alice Banta (gitaar, zang), Daoud Amin (viool), Judith Pertz, Jan Jacobs (bas) en gast Martin van Duynhoven (drums). In de loop van 1971 komen Karen Harvey (gitaar, zang) en en Maureen Gray (zang, gitaar) bij de groep. In 1972 wordt Kim Haworth (drums, zang) de vaste drummer.

1974

Nieuwe leden zijn Arthur Ebeling (zang, gitaar, piano) en Bertus Borgers (zang, sax). Nippy Noya is vaste gast-percussionist.

Arthur Ebeling Nippy Noya

1975

Jan Jacobs en Arthur Hesselbach worden vervangen door de gebroeders Fernando en Antonio Lameirinhas (gitaar en bas, zang). Deze Portugezen hadden eind jaren zestig een aantal hits in België als Jess & James. Move behaalde in 1967 een zesde plaats en Something For Nothing een 16e plaats in 1968.

Fernando Lameirinhas

1977

In 1976 verschijnt een eerste single: I Believe In You. In 1977 volgt een eerste lp: Sail-Joia en de succesvolle single Amsterdao. In deze tijd is Sail-Joia eigenlijk een buitenlandse groep.

1978

Kim Haworth vertrekt naar Music Garden. Hij wordt opgevolgd door Alan Purves. De tweede elpee Mare Alta verschijnt.

Music Garden

1979

Jo-Alice Banta vertrekt. Carlo da Silva (percussie), Alfredo di Nascimento (piano) en Myrtha Salessia (zang) zijn nieuwe leden.

1980

In 1980 verschijnt de live-lp Live at Last! op Milky Way Records. Daarna valt de groep definitief uit elkaar. Jo Alice Banta en Karen Harvey blijven samen muziek maken en platen uitbrengen waaronder het album Trust Yourself, geproduceerd samen met Kim Haworth en met een bijdrage van Fernando Lameirinhas. Ze verzamelen live- en studio-opnamen van Sail/Joia om die medio 2002 op cd uit te brengen.

1981

De gebroeders Lameirinhas vormen met Alan Purves en Steve Sandberg de groep Fernando's Ginga. Het nummer Amsterdao uit 1977, een compositie van de gebroeders Lameirinhas, wordt bekend in een vertaling van de Belg Johan Verminnen: Ik Voel Me Goed.

1982

De groep wordt uitgebreid met Ed Veldman (drums), Roland Knappe (orgel, piano) en Ponda O'Bryan (percussie).

1988

Onder de naam Joia wordt voor Red Bullet het gelijknamige album opgenomen. De track Compadre komt ook uit op single. Naast Fernando en Antonio Lameirinhas zitten in deze periode in de bezetting Boris Kothuis (toetsen), Guno Kramer (drums) en de percussionisten Ro Kuipers, Beto Freire, Bart Fermie en Chris Langerhorst.

Discografie Sail/Joia

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sail/Joia

Audio/Video Sail/Joia

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer