Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SALSA AQUI!

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

latin, salsa

Salsa Aqui!

Salsa Aqui uit Venlo borduurt voort op traditionele salsa vermengt met Afro Roots, flamenco, son en grotestadsjazz. De band is geformeerd rondom de Cubaanse zanger Esteban Jimenez Valdez die is opgeleid aan het conservatorium van Havana. Ook toetsenist Glenn Corneille maakt deel uit van de bezetting. Het repertoire bestaat uit ...
Volledige biografie...

Bezetting

Esteban Jimenez Valdez   zang
Bruce Brodnall   achtergrondzang, basgitaar
Paul Dolmans   bongo
Jos Wetzels   trompet
Ruud Steegers   trombone
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1982   Glenn Corneille

Biografie Salsa Aqui!

Salsa Aqui uit Venlo borduurt voort op traditionele salsa vermengt met Afro Roots, flamenco, son en grotestadsjazz. De band is geformeerd rondom de Cubaanse zanger Esteban Jimenez Valdez die is opgeleid aan het conservatorium van Havana. Ook toetsenist Glenn Corneille maakt deel uit van de bezetting. Het repertoire bestaat uit dansbare mambo's, rumba's en bomba's uit de jaren zeventig en tachtig met werk van onder anderen Eddie Palmieri, Larry Harlow, Ray Baretto en Tito Puente.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Salsa Aqui!

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer