Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SAM TJIOE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1952 - heden

Genre

basgitaar, producers

Pseudoniemen

Sam T

Sam Tjioe

Sam Tjioe (1952) is een multidisciplinair artiest die naast zijn werk als muzikant professioneel werkzaam is geweest als fotograaf, televisiemaker, theater- en filmregisseur.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar

Biografie Sam Tjioe

Sam Tjioe (1952) is een multidisciplinair artiest die naast zijn werk als muzikant professioneel werkzaam is geweest als fotograaf, televisiemaker, theater- en filmregisseur.

In bezetting van

Tits   basgitaar

1967 - 1971

Van 1967 tot 1971 is Sam Tjioe roadmanager van verschillende
Nederlandse bands waaronder George Cash, Q65 en Temple. Ondertussen speelt hij basgitaar in verschillende bands met tal van muzikanten uit de Amsterdamse rock- en later punkscene.

George Cash Q65 Temple

1972 - 1978

Tjioe raakt steeds meer geïnteresseerd in geluidstechniek en wordt betrokken bij het opnemen van verschillende bands. In 1978 richt hij samen met Wally van Middendorp het onafhankelijke label Plurex op waar hij als bassist van de band Tits ook als producer actief is.

Tits Wally van Middendorp

1979 - 2013

Hij is verantwoordelijk voor productie van de singles van Tits, Mollestors, The Filth, Ton van der Meer, Interiors en de elpee You just cant sleep van The Tapes. Vanaf 1986 speelt hij in verschillende Amsterdamse bands zoals Rat on Rat en Rock @ Little.

The Tapes Tits

2014

In 2014 richt hij Kings of Lies op samen met Francis Kuipers, de Nederlands-Engelse musicus en componist die ook als schrijver en dichter werkzaam is, aangevuld met drummer/percussionist Franc auf dem Brinke. Op 1 september 2015 verschijnt de eerste CD van Kings of Lies met de gelijknamige titel Kings of Lies op het nieuwe Italiaans-Nederlandse onafhankelijke label False Memories Records.

Discografie Sam Tjioe

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Sam Tjioe

Video Sam Tjioe

"king of lies" from the f...
"king of lies" from the forthcoming album Kings Of Lies
daddy is my pusher movie
daddy is my pusher movie
kings of lies
kings of lies
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
"king of lies" from the forthcoming album Kings Of Lies

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer