Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SAMMY SOUL SET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sammy Soul Set

Periode

1967 - 1969

Genre

Nederbiet

Sammy Soul Set

Sammy Soul Set uit Hilversum komt voort uit The Falcons. Het bandgeluid wordt bepaald door de uit de jazz afkomstige organist Jons Pistoor. Naast optredens door heel Nederland, waaronder in de Texelse beatboerderij Sarasani van bandmanager Armand André de la Porte (1939-1989), is de band ook te zien in Duitsland, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan van der Voort   gitaar
Jons Pistoor   orgel
Jos Hermeler   drums
Henk Zwerver   basgitaar

Overige muzikanten

Ferry Maat   toetsinstrumenten
Hans Thijssen   gitaar
Bert Ruiter   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1972   Livin' Blues
1987   Earth And Fire

Biografie Sammy Soul Set

Sammy Soul Set uit Hilversum komt voort uit The Falcons. Het bandgeluid wordt bepaald door de uit de jazz afkomstige organist Jons Pistoor. Naast optredens door heel Nederland, waaronder in de Texelse beatboerderij Sarasani van bandmanager Armand André de la Porte (1939-1989), is de band ook te zien in Duitsland, Zwitserland en Parijs (voorprogramma van The Pretty Things). Als Pistoor de band verlaat neemt latere soul-DJ Ferry Maat de toetsen van hem over. De derde en laatste single Theme From The Cloudy Nights is speciaal geperst voor het frisdrankmerk Sinalco. Leden van de band zijn later terug te vinden in onder anderen Earth & Fire, Bruno Basta en Livin' Blues.

Discografie Sammy Soul Set

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sammy Soul Set

Audio/Video Sammy Soul Set

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer