Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SAVANNAH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Savannah

Periode

1986 - heden

Genre

country

Savannah

In de Benelux zeer succesvolle countryband.
Volledige biografie...

Bezetting

Wilma Smulders   toetsinstrumenten, zang
Marcel Smulders   gitaar, zang
Joe Brozio   gitaar
Johan Lemmers   drums, zang
Bob Willemstein   achtergrondzang, basgitaar

Overige muzikanten

Joseph van Kollenburg   basgitaar, zang
Karel Fransen   drums, zang
Johnny Bernhard   gitaar
Peter van den Heuvel   gitaar

Genoemd in de biografie van

2000   Cash On Delivery
2002   Ruud Hermans
2003   4 Wheel Drive
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Savannah

In de Benelux zeer succesvolle countryband.

1986 - 1988

Peter van den Heuvel (ex-Dynamic Rockers) richt The Peter Hill Band op. Hill maakte als solo artiest voor Polygram al enkele redelijk succesvolle platen. De band speelt veel op festivals en als voorprogramma van ondermeer Johnny Cash. Bovendien begeleidde ze sterren als Don King en Freddy Fender.

Peter Hill The Dynamic Rockers

1988 - 1992

Tijdens het Dutch Country Music Poll Gala Show, georganiseerd door de Dutch Country Music Association (DCMA), Country Gazette en KRO Radio, krijgt Peter van den Heuvel vijf maal achtereen de GRAM Award voor Instrumentalist van het Jaar. Vanaf 1992 gaat de band door het leven als Savannah.

1996 - 1997

Savannah krijgt een GRAM Award voor hun derde cd Side By Side. De plaat wordt verkozen tot album van het jaar 1995.

1998 - 1999

Het regent prijzen voor Savannah. De band wordt gekozen als Groep van het jaar 1997 in 1998 en Groep van het Jaar 1998 in 1999 en ze ontvangen hiervoor weer een GRAM Award. Peter van den Heuvel wordt weer verkozen tot Instrumentalist van het Jaar in 1998. Bovendien wordt Savannah in countrykringen gekroond tot Meest populaire band van de Benelux in het jaar 1998 en 1999. De band speelt veel in de Benelux, maar er zijn ook optredens in Frankrijk en Oostenrijk

2000

Voor de derde achtereenvolgende maal wint Savannah de Gram Award voor Groep van het Jaar (1999). Bassist Joseph van Kollenburg wordt verkozen tot Entertainer van het Jaar 1999. Peter van den Heuvel verlaat de groep en wordt vervangen door sologitarist Johnny Bernhard.

2001

Voor de vierde achtereenvolgende keer krijgt Savannah de Gram Award voor Groep van het Jaar. Ditmaal wordt leadgitarist Johnny Bernhard verkozen tot Instrumentalist van het Jaar 2000. Begin juni reist de band naar Spanje voor optredens in Barcelona.

2002

Savannah wint in april twee Dutch Country Music Awards: voor de meest populaire band en de beste instrumentalist (gitarist Johnny Bernard). Country Road is de titel van de theatershow waarmee Savannah met 4 Wheel Drive, Ruud Hermans en Sandra Vanreys vanaf 6 december langs de theaters gaat.

Ruud Hermans Sandra Vanreys

2004

Op 3 april presenteert Marcel Smulders zijn soloplaat Marcel Smulders Sings The Hits Of Don Williams. Op de cd wordt de muzikant terzijde gestaan door sessiemuzikanten. In oktober gaat de Country Road Theatershow weer van start, de gezamenlijke tournee van Savannah, Ruud Hermans, 4 Wheel Drive en Sandra Vanreys. Een maand later verschijnt van Savannah de dvd Live At The RaboTheater.

Marcel Smulders

2005

Op 21 en 22 mei speelt de band respectievelijk op het Festival in Haag am Hausruck te Oostenrijk en in Milwaukee 50's Dinner in Valedo/Milaan te Italië. 24 juni staat Savannah op een feestje van De Nederlandse Bank in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Na een try-out op 23 september gaat in oktober de theatershow Country Road deel 2 van start. Tijdens de show speelt de band verschillende stijlen van countrymuziek: bluegrass, honky tonk, western swing, country-rock en pop-country. Naast Savannah staan ook bluegrassformatie 4 Wheel Drive, zanger Ruud Hermans en zangeres Jolanda Peters op het podium. Naast klassiekers van John Denver, Emmylou Harris en Johnny Cash wordt ook eigen werk uitgevoerd. Aan het eind van het jaar verlaat gitarist Johnny Bernard de band. Zijn plaats wordt ingenomen door Joe Brozio uit Oss. Drummer Karel Fransen verlaat de band en wordt vervangen door Johan Lemmers.

4 Wheel Drive

2006

Savannah gaat met Billy Yates op tournee door Denemarken, Zweden, Zwitserland, Engeland, Frankrijk en Litouwen. In september gaat de band weer terug naar Denemarken voor optredens.

2007

Na april is neemt Bob Willemstein de basgitaar voor zijn rekening in plaats van Joseph van Kollenburg. Gitarist Joe Brozio neemt samen met Ramon Box en Marcel en Wilma Smulders een livealbum op in Der Club Heiligenhaus in zijn Duitse thuisstad Heiligenhaus. Met geluidstechnicus Ingo Thus achter de knoppen speelt het kwartet 75 minuten akoestisch en zonder latere overdubs. Op de setlist staan onder meer klassieke songs als Layla (Part One), Leaving On A Jet Plane, Don't Be Cruel en Thank God I'm A Country Boy. In juni staan shows op het programma in Gravelines in Frankrijk, Kolding in Denemarken en op het Sunflower Country Music Festival in Litouwen. Op 8 juli speelt Savannah in Draguignan aan de Franse Cote d'Azur, later in de maand gevolgd door een optreden tijdens de Norsk Country Treff in Breim en op de Klewenalp in Zwitserland. Na de zomer reist de band naar Engeland voor een optreden tijdens een countryfestival in Strumpshaw.

2008

In het seizoen 2008/2009 gaat de band op tournee met de voorstelling Somewhere Between (American Tunes), samen met 4 Wheel Drive en de solisten Jolanda Peters en Ruud Hermans (tevens gastheer).

2009

Lezers van de Country Gazette en leden van de Dutch Country Music Association kiezen weer hun favorieten voor de GRAM Awards. Savannah wint deze prijs in de categorieën Band Van Het Jaar, Trio Van Het Jaar (Savannah Trio) en Show Van Het Jaar (voor de theatershow Somewhere Between). Leadgitarist Joe Brozio ontvangt een GRAM Award voor Instrumentalist Van Het Jaar. Het titelloze nieuwe album bevat gastbijdragen van muzikanten uit Nashville: Robby 'The Man of Steel' Turner op pedal steel en Brent Mason op gitaar. Het nummer Cowboys And Indians is een duet met de Amerikaanse countryster Billy Yates. De cd wordt uitgebracht door het Amerikaanse M.O.D. Record Label.

2010

De DCMA (Dutch Country Music Association) bekroont het album Savannah als populairste country album van de Benelux. Joe Brozio wint de prijs voor populairste instrumentalist.

Discografie Savannah

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Savannah

Audio/Video Savannah

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer