Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SCHONBERG KWARTET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

schönberg kwartet

Periode

1976 - 2009

Genre

hedendaags, klassiek, snaarinstrumenten

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Schoenberg Quartet

Schönberg Kwartet

Karakteristiek voor de musici van het Schönberg Kwartet is een gemeenschappelijke voorliefde voor de componisten van de Tweede Weense School: Arnold Schönberg, Alban Berg, Anton Webern en Alexander Zemlinsky. Het complete oeuvre voor strijkers van deze vier componisten vormt dan ook de kern van het repertoire. Voorts beslaat de programmering ...
Volledige biografie...

Instrumenten

snaarinstrumenten

Bezetting

Henk Guittart   altviool
Viola de Hoog   cello
Janneke van der Meer   viool
Wim de Jong   viool

Biografie Schönberg Kwartet

Karakteristiek voor de musici van het Schönberg Kwartet is een gemeenschappelijke voorliefde voor de componisten van de Tweede Weense School: Arnold Schönberg, Alban Berg, Anton Webern en Alexander Zemlinsky. Het complete oeuvre voor strijkers van deze vier componisten vormt dan ook de kern van het repertoire. Voorts beslaat de programmering van het Schönberg Kwartet een periode uit de muziekgeschiedenis van ruim een eeuw, van Johannes Brahms en Claude Debussy tot en met de allernieuwste muziek, met een sterke vertegenwoordiging van de muziek uit de eerste decennia van de twintigste eeuw.

Discografie Schönberg Kwartet

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Schönberg Kwartet

Audio/Video Schönberg Kwartet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer