Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SHARON KIPS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sharon Kips in 2007

Periode

17-11-1983 - heden

Genre

gospel, R&B, soul, zang

Online

Officiële website

Sharon Kips

Zangeres Sharon Kips uit Biddinghuizen wint op 23-jarige leeftijd de eerste editie van het programma X Factor.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2013   Elly & Rikkert

Biografie Sharon Kips

Zangeres Sharon Kips uit Biddinghuizen wint op 23-jarige leeftijd de eerste editie van het programma X Factor.

2004

Administratief medewerkster Sharon Kips (17 november 1983) zingt in haar vrije tijd, geïnspireerd door favoriete vocalisten als Whitney Houston en de Amerikaanse gospelartiest Kirk Franklin. Ze doet mee aan de talentenjacht Popstars The Rivals, maar het lukt haar niet in de meidengroep Raffish te belanden.

Raffish

2006

Met haar uitvoering van het nummer Free van Denise Williams wint Sharon op 14 augustus het Flevolands Songfestival in Dronten onder toeziend oog van onder meer juryleden Janine Vos (zangdocente), Idolsfinaliste Maud en columnist Wim Botter. Sharon schrijft zich in voor X Factor, de talentenjacht van de commerciële zender RTL4. De jury van X Factor bestaat uit casting director Marianne van Wijnkoop, producer/componist Henk Temming en talentscout Henkjan Smits. De presentatie is in handen van Wendy van Dijk. Met een uitvoering van I Will Always Love You weet Sharon jurylid Henkjan Smits tot tranen te roeren.

Henk Temming Maud

2007

Sharon Kips in 2007 1,8 miljoen kijkers zien Sharon op 24 februari de finale winnen van X Factor. Ze krijgt driekwart van de publieksstemmen en laat daarmee de 25jarige Amsterdamse zanger Richy ver achter zich. Terzijde gestaan door haar manager Elselinda Schouten heeft de zangeres het de eerste periode druk met mediabelangstelling. Haar eerste single Heartbreak Away komt begin maart binnen op de eerste plaats van de hitparade. Op 6 maart wordt Sharon gehuldigd in haar woonplaats Biddinghuizen. Daarna zet ze de opnamen weer voort van haar eerste studioalbum samen met een producersteam van het entertainmentbedrijf Glam Slam (in 2002 opgericht door David Verdooren en Patrick van Thijn). Sharon staat op 18 mei in het voorprogramma van Beyoncé in Ahoy' te Rotterdam. Haar tweede single Heaven Knows (14 mei) is terug te vinden op het debuutalbum 10 (28 mei). De plaat bevat o.a. covers van Minnie Riperton, Whitney Houston, Rose Royce en Deniece Williams. De zangeres staat 9 juni op de EO-jongerendag in het Gelredome te Arnhem.

2009 - 2010

In tegenstelling tot het debuut bevat het tweede album Love Will Bring You Home (2009) geen covers, maar nummers die door Sharon Kips en speciaal voor haar zijn geschreven. De cd bevat ditmaal ook geen gospel, maar soul, r&b en ballads. Love Will Bring You Home wordt ook uitgebracht Indonesië. In augustus 2010 treedt de zangeres op in Jakarta tijdens de Treasures Women's Conference.

2011 - 2012

Tussen de optredens door werkt de zangeres aan haar eerste volledig Nederlandstalige album. De plaat wordt begin 2012 even in de koelkast gezet, omdat Kips besluit het gospelalbum Amazing Grace op te nemen. Aan de uitgave wordt een tournee van 24 optredens gekoppeld. Eind 2012 komt alsnog het Nederlandstalige album Groei Maar: Puur & Akoestisch uit.

Discografie Sharon Kips

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sharon Kips

Audio/Video Sharon Kips

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer