Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SHIRMA ROUSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

soul, zang

Online

Facebook
Officiële website

Shirma Rouse

Shirma Rouse is een soulzangeres uit Rotterdam. Ze begint haar carrière als achtergrondzangeres en sessiemuzikant en brengt in 2010 haar eerste soloalbum uit. In 2012 gaat ze op tournee met een ode aan de Amerikaanse souldiva Aretha Franklin. Rouse geeft zangles en workshops op het Albeda College in Rotterdam en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2012   Carlo de Wijs
2012   Kim Hoorweg
2013   Anouk
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

30-11-23, Concertgebouw, Amsterdam

Biografie Shirma Rouse

Shirma Rouse is een soulzangeres uit Rotterdam. Ze begint haar carrière als achtergrondzangeres en sessiemuzikant en brengt in 2010 haar eerste soloalbum uit. In 2012 gaat ze op tournee met een ode aan de Amerikaanse souldiva Aretha Franklin. Rouse geeft zangles en workshops op het Albeda College in Rotterdam en de Babette Labeij Music Academy.

In bezetting van

Tasha's World   achtergrondzang

1982 - 2009

Shirma Rouse groeit op op Sint-Eustatius. Net als haar broer Ronle krijgt ze de muziek mee van haar vader en haar grootmoeder, die in de kerk zingt. Rouse maakt haar middelbare schoolopleiding af op Curaçao. Op haar 19de komt ze naar Nederland waar ze scheikunde studeert. Ze volgt daarna de opleiding zang aan het Rotterdams Conservatorium en maakt deel uit van de band van de Rotterdamse zangeres Tasha's World. In het begin van haar carrière is ze een veelgevraagd achtergrondzangeres, zowel voor optredens als plaatopnamen (zie gastbijdragen bij Discografie). Ze zit in achtergrondkoortjes bij onder anderen Anouk, Candy Dulfer, Izaline Calister, Alain Clark, Glennis Grace, Rootsriders (Tribute 2 Bob Marley), Chaka Khan, Michael Bolton, het Metropole Orkest en Wouter Hamel (o.a. North Sea Jazz 2009).

Alain Clark Candy Dulfer Glennis Grace Izaline Calister Metropole Orkest Rootsriders Tasha's World Wouter Hamel

2010 - 2013

In 2010 neemt de zangeres haar eerste soloalbum op, samen met drummer Salle de Jonge en gitarist Bas van der Wal. Chocolate Covered Dreams bevat repertoire met de wortels stevig verankerd in traditionele soul. Het nummer You is een duet met de Rotterdamse vocalist Gery Mendes (GMB). De dvd met een registratie van het concert van Aretha Franklin in het Concertgebouw in 1968 is de inspiratie voor een show rondom deze Amerikaanse souldiva. In het najaar van 2012 doet ze samen met zangeres Kim Hoorweg een tournee met Back To The Roots: From Ella To Aretha, een programma met nummers van muzikale grootheden waar ze mee zijn opgegroeid. Uit het programma komt de cd Dedicated To You voort. Het album wordt genomineerd voor een Edison Jazz Award. Shirma Rouse zingt in mei 2013 samen met Ricardo Burgrust en Yerry Rellum in het achtergrondkoor tijdens de deelname van Anouk aan het Eurovisie Songfestival in Malmö. De drie worden door The Eurovision Times uitgeroepen tot de beste achtergrondzangers van het festival. In het najaar doet ze mee aan The Voice of Holland. Ze komt terecht in het team van Trijntje Oosterhuis en weet de halve finale te bereiken.

Anouk Kim Hoorweg Phatt Trijntje Oosterhuis Yerry Rellum

2014

Shirma Rouse is een graag geziene gast bij het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door. Via crowdfunding weet ze zelfstandig een album op te nemen. Shout It Out Loud verschijnt in november.

2015

In het jaarlijkse televisiespektakel The Passion van de EO en KRO is ze te zien in de rol van Maria. Ze zingt hierin onder meer het nummer Je Vecht Nooit Alleen van de 3JS.

3js

Discografie Shirma Rouse

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Shirma Rouse

Audio/Video Shirma Rouse

Video Shirma Rouse

Shirma Rouse - Got to be ...
Shirma Rouse - Got to be my girl (HD)
Shirma Rouse - I'm gonna ...
Shirma Rouse - I'm gonna give it (HD)
Shirma Rouse - Gotta be m...
Shirma Rouse - Gotta be my girl official videoclip
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Shirma Rouse - I'm gonna give it (HD)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer