Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SHIVER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Shiver

Periode

1997 - 2007

Genre

coverbands, DJ, electro, IDM, rock

Pseudoniemen

Memphis

Shiver

Shiver is een rockgroep uit Twente die tijdens optredens eigen nummers van de albums Mirror (1999) en The Sun Leaves The Day (2002) afwisselt met covers van The Rolling Stones, U2, Counting Crows en Radiohead.
Volledige biografie...

Bezetting

Jos Zoomer   drums, percussie
Onno Zijdel   gitaar, zang
Ronny Evers   gitaar
Frank Droste   basgitaar, zang
Ernesto Oosthuizen   piano, toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Gert-Jan Brandenbarg   toetsinstrumenten
Frits Niemeijer   drums
Patrick Onderweegs   drums, percussie
Liejondo Nijhuis   basgitaar
Jacques Suurmond   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1987   ENorm
2004   Vandenberg

Biografie Shiver

Shiver is een rockgroep uit Twente die tijdens optredens eigen nummers van de albums Mirror (1999) en The Sun Leaves The Day (2002) afwisselt met covers van The Rolling Stones, U2, Counting Crows en Radiohead.

1997 - 1999

Shiver Shiver begint onder de naam Memphis als coverband. De band is dan nog een kwartet dat bestaat uit Roy in 't Veld (zang, gitaar, mondharmonica, tekstdichter), Ronny Evers (gitaar), Liejondo Nijhuis (basgitaar) en Patrick Onderweegs (drums, percussie). Memphis brengt een eerste cd uit met eigen nummers waarin politiek engagement (Mr. Van Damme) afgewisseld wordt met sombere liefdesliedjes. Frits Niemeijer wordt de nieuwe drummer, maar Patrick Onderweegs is nog te horen in de nummers op Mirror (1999), het eerste album onder de naam Shiver dat verschijnt bij Dino. De plaat bevat vijf tracks van de Memphisplaat en nieuwe opnamen uit de Bullet Sound Studio's en Wisseloord. Mirror wordt begin mei 1999 gepresenteerd in een afgeladen Muziekcentrum Enschede. De nummers Gate Of heaven en Future Child komen op single uit.

2000 - 2003

Shiver doet een tournee met de Britse band Big Country, speelt op de grote podia en festivals waaronder Huntenpop en De Zwarte Cross en is een graag geziene gast in radio- en televisieprogramma's als Leidschekade Live, Denk aan Henk, Bridget on Air, TMF en Stenders Vroeg. De stem van zanger Roy in 't Veld wordt vaak vergeleken met Bono van U2 en de band wordt dan ook regelmatig gevraagd voor de jaarlijkse Nederlandse fanclubdag van de Ierse band. Het contract met Dino wordt beëindigd en als het niet lukt bij andere platenmaatschappijen brengt de band het tweede album The Sun Leaves The Day (2002) in eigen beheer uit. De cd is geproduceerd door Gordon Groothedde en bevat onder meer een ode aan gitarist Stevie Ray Vaughan. De recensies zijn overwegend positief. Oor prijst de kwaliteit van de opnamen en plaatst de band tussen Kane en Bløf. Music Maker is ook enthousiast al vindt het blad dat de teksten iets teveel neigen naar het pathetische. Na een massaal bezochte presentatie op de Markt in Oldenzaal start de band een uitgebreide tournee door Nederland.

2004

Door persoonlijke omstandigheden verlaat bassist Liejondo Nijhuis de band. Hij gaat eind 2004 verder als bassist in de band ENorm. Frank Droste (tevens directeur van Het Theater in Borne) neemt zijn plaats in. Shiver wordt aangevuld metgitarist Onno Zijdel (ex-De Gracht) en drummer Jos Zoomer (ex-Vandenberg). Gert-Jan Brandenbarg speelt mee op toetsen. Shiver doet een akoestische tournee door Nederland waarbij naast eigen werk ook covers worden gespeeld van onder meer The Counting Crows, Radiohead en Jimi Hendrix.

ENorm Vandenberg

2005

Shiver gaat in Oldenzaal de studio in van hun voormalige toetsenist Gert-Jan Brandenbarg om de opname van een volgend album af te ronden. Brandenbargs plaats achter de toetsen wordt ingenomen door Ernesto Oosthuizen die net als Onne Zijdel afkomstig is uit De Gracht. In 2001 won Oosthuizen de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter.

2007 - 2008

Shiver houdt op te bestaan. Drummer Jos Zoomer, gitarist Erik de Boer (Harrow, X-posure) en bassist Jacques Suurmond (Marathon, Shiver) gaan zonder Roy in 't Veld verder en richten met zanger Marten Jen Rerink (The Others, No-Sugar) in 2008 de rockband The Flow op.

The Flow

Discografie Shiver

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Shiver

Audio/Video Shiver

Video Shiver

Shiver - Gate Of Heaven
Shiver - Gate Of Heaven
Shiver-Future Child
Shiver-Future Child
Shiver-White Angel
Shiver-White Angel
Shiver - Holy Sick Man
Shiver - Holy Sick Man
Shiver-Twister
Shiver-Twister
Shiver - Mr. President
Shiver - Mr. President
Shiver - 10.000 Miles
Shiver - 10.000 Miles
Shiver-Come Out
Shiver-Come Out
Shiver - Miss Anne
Shiver - Miss Anne
Shiver - She
Shiver - She
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Shiver - Holy Sick Man

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer