Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SIMON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2008 - heden

Genre

doommetal, post-rock, ud, viool

Online

Facebook
Officiële website

SiMÓN

SiMÓN is een band uit Zuid-Holland met leden uit onder meer Dreadlock Pussy, Face Tomorrow en Viberider. Het debuutalbum Slices Of You (voorjaar 2009) bevat een mix van postrock, metal, screamo en doom waarbij zware passages worden afgewisseld met meer ingetogen melodieuze momenten. Het tweede album The Inner Traveller (december ...
Volledige biografie...

Instrumenten

ud, viool

Bezetting

Sjoerd van der Knoop   drums
Tijs Hop   basgitaar
Ilja Traas   gitaar, zang
Theun Sponselee   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Bart Heuts   achtergrondzang, gitaar

Genoemd in de biografie van

2009   Dreadlock Pussy
2009   Face Tomorrow

Biografie SiMÓN

SiMÓN is een band uit Zuid-Holland met leden uit onder meer Dreadlock Pussy, Face Tomorrow en Viberider. Het debuutalbum Slices Of You (voorjaar 2009) bevat een mix van postrock, metal, screamo en doom waarbij zware passages worden afgewisseld met meer ingetogen melodieuze momenten. Het tweede album The Inner Traveller (december 2013) is beïnvloed door boeken van onder anderen Bernlef en Cormac McCarthy. De plaat is deels opgenomen in de meer dan 300 jaar oude Leidsche Schouwburg en bestaat uit langere composities met een uitgebreidere mix van zware, bombastische metal, psychedelica en melodische rock.

In bezetting van

Ashraf   ud, viool

Discografie SiMÓN

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's SiMÓN

Audio/Video SiMÓN

Video SiMÓN

The Inner Traveller Promo
The Inner Traveller Promo
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Inner Traveller Promo

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer