Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SILENCE IS SEXY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Silence is Sexy

Periode

2003 - 2012

Genre

Grote Prijs van Nederland, new wave, pop/rock

Online

Officiële website

Silence is Sexy

Silence is Sexy is een moderne new wave-band, geïnspireerd door onder meer The Cure, Joy Division, Sonic Youth en My Bloody Valentine. In december 2005 wint de groep de Grolsch Grote Prijs van Nederland.
Volledige biografie...

Bezetting

Hendrik-Jan de Wolff   gitaar, zang
Barry Spooren   achtergrondzang, basgitaar
Bart Reinders   drums
Pim van de Werken   achtergrondzang, gitaar
Frank Boeijen (2)   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2000   We vs. Death
2007   Martijn Groeneveld
2008   The Gathering
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Silence is Sexy

Silence is Sexy is een moderne new wave-band, geïnspireerd door onder meer The Cure, Joy Division, Sonic Youth en My Bloody Valentine. In december 2005 wint de groep de Grolsch Grote Prijs van Nederland.

2003 - 2004

Silence is Sexy wordt opgericht door Hendrik-Jan de Wolff (zang, gitaar), Barry Spooren (basgitaar, achtergrondzang), Bart Reinders (drums) en Pim van de Werken (gitaar, achtergrondzang). De groep mengt new wave met rock en noise. Het nummer Reptiles, afkomstig van de eerste, vier nummers tellende EP Silence is Sexy, wordt in 2004 door de luisteraars van Studio Brussel uitgeroepen tot Gouden Demo. In Nederland roept het muziekblad LiveXS de band uit tot Local Hero, wat een optreden oplevert in Paradiso. Meerdere optredens volgen.

2005

Silence is Sexy Tijdens het festival Metropolis in Rotterdam staat Silence is Sexy op het Oogst-podium. In het najaar volgt de Dommelsch Locals Only-tournee langs zalen als de Effenaar, het Patronaat, W2, Doornroosje en Tivoli. In december wint de band de finale van de Grolsch Grote Prijs van Nederland.

2006

Silence is Sexy staat in januari op Noorderslag in Groningen. De eerste single This Is Our Start? is onder meer verkrijgbaar als gratis download. Op de cd-versie staan remixen door Jillem van Drillem, DJ Jorg van Lomechanik en een cover door Impossible Situations. De release van de single wordt gevierd met een optreden op het hoofdpodium van het Rotterdamse festival Metropolis. De uitgave van het debuutalbum Everything You Should Know wordt uitgesteld als Silence is Sexy een zakelijk conflict krijgt met de partij die in de plaat mee heeft geïnvesteerd. Het gevolg is dat de band de plaat volledig opnieuw moet opnemen, in de studio van engineer/producer Martijn Groeneveld.

Drillem Martijn Groeneveld

2007

Silence is Sexy De nieuwe versie van het album Everything You Should Know komt in maart uit bij My First Sonny Weissmuller Recordings. De band krijgt bij het schrijven van de nummers hulp van songschrijver Michiel Flamman (Solo).

2008

Het tweede, filmisch klinkende album This Ain't Hollywood bevat bijdragen van toetsenisten Frank Boeijen (The Gathering) en Job Roggeveen. Om het geluid van de plaat live waar te kunnen maken voegt Boeijen zich bij Silence Is Sexy als vijfde bandlid.

The Gathering

2009

Tijdens Noorderslag in Groningen krijgt Silence Is Sexy de Interactive Award 2009 uitgereikt. De prijs is een gezamenlijk initiatief van Noorderslag EuroSonic en theFactor.e en richt zich op Europese muziekacts die zich via internet op een bijzondere wijze profileren. De band heeft zich volgens de jury het meest uitzonderlijk geprofileerd door Torrents als marketingmiddel te gebruiken voor hun album This Ain't Hollywood. Zanger Hendrik-Jan de Wolff en arrangeur/dirigent Sander Zwiep gaan in de zomer naar de Cubaanse hoofdstad Havana om arrangementen van vier nummers van Silence Is Sexy op te nemen met het Cubaanse Royal Republican Orchestra. Het project wordt gedeeltelijk gefinancierd door het Heinrich Schütz Fonds Voor Toegepaste Compositie. Zwiep verwerkt in zijn arrangementen invloeden uit de klassieke muziek (Bruckner, Bach) en filmmuziek (John Williams, Howard Shore). De resulterende EP This Is Hollywood is als download beschikbaar voor het publiek.
2010

This Is Hollywood wordt rond de 40.000 keer gedownload. De vraag naar de EP is zo groot dat Silence Is Sexy alsnog een cd-versie uitbrengt. Zanger/gitarist Hendrik-Jan de Wolff maakt vanaf eind 2010 ook deel uit van de indieband Montana. Die bandnaam wordt een paar jaar later veranderd in The Maureens.

The Maureens

2011

Pim van de Werken maakt remixen van tracks van elf Nederlands acts, onder meer Krach, Blaudzun, Ponoka, Happy Camper, Novack, Little Things That Kill, Eins Zwei Orchestra, The Black Atlantic en zijn eigen band Silence Is Sexy. Onder de naam Jesus & The Christians verzamelt hij de remixen op het album Remixing Water Into Wine.

2012

Drie jaar na het tweede album This Ain't Hollywood verschijnt in juni het experimentele laatste album Modern Antiques.

Discografie Silence is Sexy

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Silence is Sexy

Audio/Video Silence is Sexy

Video Silence is Sexy

Big Black Balloons
Big Black Balloons
Reptiles (live @ Melkweg)
Reptiles (live @ Melkweg)
Ages (live @ Paradiso)
Ages (live @ Paradiso)
Everything you should know
Everything you should know
Silence Is Sexy - This Ai...
Silence Is Sexy - This Ain't Hollywood (Live in MoveYourAss)
Silence is Sexy - Come Ba...
Silence is Sexy - Come Back To You (with The Royal Republican Orchestra)
Silence is Sexy - Here Co...
Silence is Sexy - Here Comes the Wave
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Silence is Sexy - Come Back To You (with The Royal Republican Orchestra)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer