Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SILVANO MATADIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1958 - heden

Genre

achtergrondzang, basgitaar, sessiemuzikanten, zang

Pseudoniemen

Silly Sil

Silvano Matadin

Silvano Matadin studeert bas op het conservatorium, maar stopt om in de veelbelovende band GaGa te spelen. Na dit korte avontuur wordt hij de bassist van één van de belangrijkste bands die Nederland gekend heeft: de Urban Dance Squad.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, basgitaar, zang

Biografie Silvano Matadin

Silvano Matadin studeert bas op het conservatorium, maar stopt om in de veelbelovende band GaGa te spelen. Na dit korte avontuur wordt hij de bassist van één van de belangrijkste bands die Nederland gekend heeft: de Urban Dance Squad.

In bezetting van

Anouk   basgitaar
Ellen ten Damme   basgitaar
GaGa   achtergrondzang, basgitaar
One Cent People   basgitaar
The Scene   basgitaar
Urban Dance Squad   basgitaar

1958

Silvano Matadin wordt geboren op 5 december 1958 in Paramaribo, Suriname.

1968

Op zijn tiende komt hij naar Nederland. Het gezin Matadin gaat in Utrecht wonen.

1975 - 1977

Op de muziekschool krijgt hij gitaarles, maar de tiener Silvano stapt al snel over op basgitaar. In 1977 verhuist hij naar Arnhem om te spelen in een funkband. Alle bandleden wonen in één huis met de ambitie om de zaken groot aan te pakken.

1979 - 1980

Het avontuur in Arnhem komt niet van de grond en in 1979 keert hij terug naar Utrecht. Daar richt hij zijn eigen band Sentic op. Met een combinatie van funk en rock speelt Sentic nog in het voorprogramma van Level 42, maar daarna is het snel gedaan met de groep.

1981 - 1983

Matadin gaat studeren aan het conservatorium in Rotterdam. Hij is net begonnen of hoort via via dat The Scene een bassist nodig heeft. Matadin doet auditie en wordt aangenomen. Hij tourt met de groep door Polen, maar houdt het na een jaartje weer voor gezien. Hij kan de band niet combineren met zijn studie.

The Scene

1984 - 1986

In 1984 stopt hij met zijn studie omdat hij fulltime muziek wil maken. Hij speelt twee jaar in de veelbelovende groep GaGa. De groep wint de Grote Prijs en komt in 1985 met het gelijknamige debuutalbum. Na deze plaat is het echter alweer afgelopen. Met de gitarist van de groep, René van Barneveld, speelt Matadin een jaar later in de Urban Dance Squad.

GaGa

1987 - 2000

In deze lange, hectische periode speelt hij in één van de belangrijkste bands uit de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek: de Urban Dance Squad. Met hun unieke combinatie van funk, rap, rock en blues boekt de band nationaal en internationaal succes. Het debuutalbum Mental Floss For The Globe uit 1989 slaat in als een bom. De band tourt door de jaren heen veelvuldig in Europa en Amerika. Grote hits in Nederland blijven uit, maar de erkenning van fans en critici houdt lang aan. De Urban Dance Squad speelt op grote festivals en maakt live een geweldige indruk. In 2000 is het de gitarist René van Barneveld die de groep verlaat. Matadin ziet door zijn vertrek weinig heil door te gaan en de groep brokkelt langzaam af.

Urban Dance Squad

2001

Racoon brengt de plaat Here We Go, Stereo uit en Ellen ten Damme komt met haar album I Am Here. Op alle twee de platen is Matadin te horen. Rockzangeres Anouk heeft voor de zomer van 2001 nog veel optredens staan, maar heeft geen band tot haar beschikking. Matadin wordt gevraagd om in haar begeleidingsband te spelen. Hij is met Anouk onder meer op Lowlands te zien. De samenwerking met de zangeres is eenmalig en in november start Matadin het project One Cent People. De muziek is een mengelmoes van pop en jazz, sterk leunend op improvisaties.

Anouk Ellen ten Damme One Cent People Racoon

2002

One Cent People speelt regelmatig, maar brengt nog geen plaat uit. De groep staat wel op Lowlands en in het najaar op Crossing Border.

2003 - 2004

Silvano Matadin werkt met One Cent People aan een album en treedt in 2003 onder meer op tijdens het Robodock Festival in Rotterdam. Als assistent-producer is hij steeds meer in de studio te vinden. In de toekomst wil hij zelf platen produceren.

Discografie Silvano Matadin

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Silvano Matadin

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer