Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SJAAK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

24-09-1985 - heden

Genre

Nederhop, Nederlandstalig, rap

Sjaak

Sjaak is een rapper en acteur uit Amsterdam-Oost. Later in zijn carrière zoekt hij de rust op in Bathmen (Overijssel).
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1983   Appa
2012   Yellow Claw
2013   Appa
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

1-7-22, Stereo Sunday, Venlo
1-7-22, WiSH Outdoor, Beek en Donk

Biografie Sjaak

Sjaak is een rapper en acteur uit Amsterdam-Oost. Later in zijn carrière zoekt hij de rust op in Bathmen (Overijssel).

1985 - 2010

Sjaak (echte naam Mehdi Chafi) is een rapper van Marokkaanse afkomst uit Amsterdam-Oost. Sjaak begint met rappen in de groep D.O.P (Dubbel-O Plein). Zijn rapstijl kenmerkt zich door scherpe teksten met veel straattaal. Sjaak breekt in de zomer van 2007 door bij het grote publiek met het nummer Ik Heb Schijt van rapper Appa. Het is hun eerste samenwerking waarna er nog velen zullen volgen. Sjaak en Appa hebben elkaar leren kennen in een buurthuis in Amsterdam-Oost. In 2008 maakt hij de EP Sjaakmat en rapt op tracks mee van o.a. Ali B. en Yes-R. Sjaak komt onder contract te staan bij Ali B’s label Spec. Hij doet veel gastvocalen maar een eigen album blijft uit.

Ali B Appa Yes-R

2011 - 2012

Sjaak komt onder contract te staan bij het label Top Notch. Zijn maatje Appa heeft daar inmiddels al een album bij uitgebracht en denkt dat hij beter bij Top Notch past. Samen met Big2 maken zij het nummer Wat Is Er? voor de film Rabat (Jim Taihuttu/Habbekrats). In de zomer van 2012 scoort Sjaak samen met Yellow Claw en Mr. Polska een zomerhit met Krokobil.

Appa Mr. Polska Yellow Claw

2013

Tijdens de winter van 2012/2013 trekt Sjaak samen met Appa in een appartement in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Daar maken zij samen de soundtrack voor de Habbekratsfilm Wolf. Tevens komt zijn EP StrijderSysteem digitaal uit. In 2013 doet Sjaak mee aan het televisieprogramma De Invasie, een reallifesoap waarin rappers enkele dagen verblijven in een tradionele, gesloten gemeente in Nederland. In november komt de single Maak Money uit die hij samen met The Opposites maakt. Zijn eerste 'echte' album komt uit en heet ook Strijdersysteem. Daarop zijn nieuwe tracks maar ook wat oudere nummers en samenwerkingen te vinden. Ook lanceert Sjaak een app waarmee je als je door Amsterdam-Oost loopt de herinneringen van de rapper aan bepaalde locaties kan horen met een bijbehorende track.

Appa The Opposites

2018

Sjaak scoort samen met house-dj Kav Verhouzer een hit met het nummer 'Stap voor stap'. Na een aantal jaar in Deventer te hebben gewoond verhuist hij naar het dorpje Bathmen, waar zijn vrouw vandaan komt.

Discografie Sjaak

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sjaak

Audio/Video Sjaak

Video Sjaak

Sjaak & Appa - Stuntman (...
Sjaak & Appa - Stuntman (Soundtrack WOLF)
Sjaak - Maak Money ft. Th...
Sjaak - Maak Money ft. The Opposites
Sjaak - Jean-Claude Van D...
Sjaak - Jean-Claude Van Damme ft. HydroBoyz
Sjaak - Wat Is Er?! ft. A...
Sjaak - Wat Is Er?! ft. Appa (Soundtrack Rabat)
Sjaak - Ik Ga Lekker ft. ...
Sjaak - Ik Ga Lekker ft. Big2
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Sjaak - Ik Ga Lekker ft. Big2

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer