Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SKIGGY RAPZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Album artwork Satellites van Lennart Wolfert

Genre

Grote Prijs van Nederland, hiphop, rap

Online

Officiële website

Skiggy Rapz

Skiggy Rapz is een Engelstalige rapper en producer uit Utrecht.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2006   Eefje de Visser
2010   Krystl

Biografie Skiggy Rapz

Skiggy Rapz is een Engelstalige rapper en producer uit Utrecht.

In bezetting van

Keynote Speakerz   producer, rap

2003 - 2005

Skiggy Rapz (echte naam: Marcel Tegelaar) wordt in Maassluis geboren en groeit op in Nieuwkoop. In 2003 wint hij de Grote Prijs van Nederland in de categorie HipHop/R&B. Een jaar later brengt hij zijn debuutalbum Boatdrinks uit. Er verschijnt ook een Japanse editie met extra nummers op het label P-Vine. Het album bevat jazzy hiphop met gastbijdragen van Wudstik, Majazz, Pete Philly, The Proov, Phreke en Master Surreal (Daniel Munro). Skiggy Rapz levert bijdragen aan de EP Professioneel Spinnen (2004) en het album Professioneel Chillen (2005) van D.A.C. Vanaf 2005 vormt hij samen met bevriende rapper en producer Master Surreal het duo Keynote Speakerz. Het duo verzorgt het voorprogramma voor grote internationale hiphopartiesten als KRS-One, Kanye West, Pete Rock & CL Smooth en Guru (Gang Starr).

D.A.C. Keynote Speakerz Pete Philly The Proov

2006 - 2008

In 2006 brengt Keynote Speakerz de 12" EP It's Like That! uit. De videoclip bij het titelnummer wordt geregisseerd door Maurice Angenois. In hetzelfde jaar produceert Skiggy Rapz het merendeel van het album Verhalen Vanuit De Sofa van Diggy Dex (Koen Jansen) uit D.A.C. Van Keynote Speakerz verschijnt in 2007 het debuutalbum Record met gastbijdragen van onder anderen Kyteman, Eefje de Visser en Ninthe.

Eefje de Visser Kyteman Ninthe

2009 - 2011

Op de cd Remix Record (2009) staan remixen van onder anderen Arts The Beatdoctor (Bas Vermolen), Kyteman, Inf, DJ DNA en Boemklatsch. In 2009 verschijnt bij het Amerikaanse label Beats Broke de EP Bang To The Boogie. De plaat bevat bijdragen van Martijn Konijnenburg (onder de naam Tinusz) en Annemarie Bröhm uit de band Leaf en remixen van Inf en Arts The Beatdoctor. Tijdens de EP-presentatie op 14 mei in de Utrechtse zaal EKKO is de plaat nog niet verkrijgbaar, omdat de rapper geen toestemming krijgt in het nummer Today een sample te gebruiken van Bill Withers. In de nieuwe versie van Today is de sample verwijderd. Vanaf april 2011 gaat Superjam op tournee langs de Nederlandse podia. Het project bestaat uit de rappers Skiggy Rapz en Diggy Dex, DJ DNS en drummer Maximus. Skiggy Rapz produceert in deze periode platen van singer-songwriter Eefje de Visser (De Koek, 2011), zangeres Krystl (Rolling, 2011) en Color Ones (het debuutalbum uit 2012), de nieuwe band van zijn muzikale vriend Martijn Konijnenburg.

Color Ones Krystl Leaf

2012 - 2013

Circle Round (oktober 2012) is de eerste single van het tweede album Satellites dat op 25 januari 2013 verschijnt. Martijn Konijnenburg levert als Tienus onder meer een bijdrage in het titelnummer. Skiggy Rapz en Konijnenburg werken onder naam Pelican Productions mee aan Undefeatable, het tweede album van Krystl.

Discografie Skiggy Rapz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Skiggy Rapz

Audio/Video Skiggy Rapz

Video Skiggy Rapz

Satellites - Skiggy Rapz ...
Satellites - Skiggy Rapz ft Tienus (OFFICIAL VIDEO - NEW SINGLE)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Satellites - Skiggy Rapz ft Tienus (OFFICIAL VIDEO - NEW SINGLE)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer